За сада нема званичне потврде колико је особа било у авиони и да ли су сви погинули, али према незваничним сазнањима из истраге, наводно је у летелици било троје Холанђана, а и регистрацијске ознаке су биле холандске.

Све је почело данас у 12.30 кад је Хрватска контрола лета уочила да је с радара нестао авион који је летео из Марибора према Пули и одмах је о његовом нестанку обавештен Оперативни центар цивилне заштите Директората цивилне заштите и организована је потрага у коју је било укључено 120 особа на терену, а простор Капеле се претраживао и хеликоптером МОРХ-а.

Увиђај се наставља сутра

Полицијски и увиђај Агенције за истраживање несрећа у ваздушном, поморском и железничком саобраћају обавиће се сутра, на месту пада авиона "Циррус 20" на Капели, потврдио је Хини главни авионски истражитељ Данко Петрин.

Одлучено је тако јер је, како је рекао Петрин, за само спровођење увиђаја пуно је боље да се обави током дана и додао да се "нажалост, страдалима више ионако не може помоћи”.

Петрин каже да се у свом раду нису сретали с тако драстичном несрећом "Цирруса 20", али да тај тип авиона спада у категорију "Цесна", односно категорију авиона до четири особе, а таквих несрећа има доста.

- Истрагу авионске несреће треба спровести и на овај начин, осим онако како то ради полиција ради утврђивања кривице или одговорности појединаца у сврху њиховог казненог прогона, зато што се с тачним расветљавањем узрока несреће могу дати сигурносне препоруке, с циљем спречавања таквих несрећа у будућности - рекао је Петрин.

(Индеx.хр)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".