Лана је изненада преминула у 57. години живота. Данас је сахрањена на Новом гробљу. На испраћај су дошли чланови породице и блиски пријатељи. 

Јелена је упутила дирљиве речи колегиници: 

Фото: Јутјуб принтскрин

 

- Данас када се сахрањује Лана Токовић, није ни битно знате ли ко је она, да ли знате њене песме или не. Она је била жена. Борила се као и многе жене у Србији - сама. Без заштите, без помоћи, подршке, пара... Али увек поносно, насмејано, да душмани не ликују. Прича живота многих жена. Друштво је било окрутно, њу је неправда болела. Гладна љубави, пажње, као и свака жена. Таквим женама, када пружите руку дају вам читав свет. Такве жене не очекују ништа, а захвалне су до гроба. У овом нашем друштву, окрутном према женама, где је жена жени вук, једна лепа реч упућена жени може да промени читав универзум. Молим вас, овај дан има пуно минута, потребан је само један, да једној жени дате лепу реч, подршку, пажњу, руку. Волите жене, браните жене, поштујте жене. И свет ће бити боље место. Почивај у миру Лана, у Алеји великана где си прерано заспала. Саучешће породици - написала је Јелена.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/karleusastar

 

Поред тога, Јелена је као додатак поставила Ланину поруку у којој јој се захвалила на помоћи јер јој је била подршка у тренуцима када јој је то било најпотребније.

Лана Токовић преминула је пре два дана у болници после кратке болести. Била је успехом је завршила клавир и соло певање. Била је члан драмске групе у Београду. Професионални ангажман у музици започела је у својој 16. години, прво у Студију 13, а потом у Студију 6 Радио Београда где је постала најмлађи продуцент и музички уредник. У веома кратком року постала је и најмлађи солиста Џез оркестра Радио Београда, али одлучује да се посвети професији продуцента. Снимила је преко 40 трајних записа за фонотеку Радио Београда. Одмах након тога, отвара свој музички студио у Београду за снимање и компоновање.

БОНУС ВИДЕО: