Премијера дугометражног документарног филма "Гру ту је" о трагично настадалом музичару Далибору Андонову Груу (1973-2019) затворила је 16. издање фестивала Белдокс у Великој сали Дома омладине у Београду.

Погинуо 9. септембра 2019. године у Земуну након што је приликом вожње кајта упао у воду, а његово беживотно тело извадили су пријатељи. Био је камен темељац репа у Србији. 

ФОТО:АТА

 

 

Због остварења у режији Бојана Винуловића и Ренеа Мишколција, 55 Груових пријатеља и саговорника појавило се на видео биму, док смо у публици видели кошаркашког тренера Дулета Вујошевића, кошаркаша Богдана Богдановића, певачицу Тијану Дапчевић, глумаца Сергеја Трифуновића, Нигора Лазића, али и  многе друге којима је Гру својом музиком обележио младост и читаво једно време.

ФОТО:АТА

 

 

"Мада филм није само о Груу, иако је он ту главни, причамо о њему, али и о људима у тим мрачним временима деведесетих година. Гру је имао тај вечни осмех, дивну породицу, сјајну музику коју је оставио за собом. Много нам је жао што се судбина тако поиграла да нас трагично напусти пре времена", емотивно су истакли редитељи и подсетили да би репер сада напунио 50 година.

ФОТО:АТА

 

 

Успомену на Далибора чува и његова супруга Даница, која је заједно са синовима Вуком и Рељом присуствовала премијери. Груова удовица остала је верна имиџу фаталне плавуше, а чини се да јој године не могу ништа. С друге стране, синови су израсли у велике момке и нема сумње да су највећа снага и подршка некадашњој манакенки после велике трагедије која је задеисла породицу.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".