Кан (70) је написао на Твитеру да је неизбежно његово поновно хапшење.

Кана је ухапсила војска 9. маја због оптужби за корупцију, што он пориче, а то је изазвало талас насиља који је продубио политичку нестабилност у земљи, пренео је Ројтерс.

Врховни суд наредио је Каново пуштање уз кауцију прошлог петка.

Међутим, Кана је влада данас оптужила да је имао помоц́нике и присталице који су учествовали у нападима након његовог хапшења и упозорила га да има 24 сата ''да их преда или ће бити суочени са полицијском операцијом''.

Кан је рекао да је неизбежно његово поновно хапшење и да његови противници желе да изазову сукобе његових присталица са војском, што ће, како је рекао, нанети огроман губитак земљи.

Он је додао да захтева да судска комисија испита насиље које се догодило.

Виши суд је данас Кану продужио кауцију до 31. маја, рекао је његов адвокат.

Министар информисања провинције Пенџаб Амир Мир рекао је да су обавештајне службе и агенције за спровођење закона идентификовале око 30 до 40 људи оптужених за нападе на војне објекте који су се крили у Кановој куц́и, што је он негирао.

Након Кановог хапшења, хиљаде његових присталица запалили су десетине државних и јавних зграда, укључујуц́и и штаб војске.

Више од 3.000 људи је вец́ у притвору због насиља.

Федерални министар информисања Маријум Аурангзеб окарактерисао је нападе на војне објекте као "побуну", наводећи да ће онима који су у њих умешани бити суђено на војним судовима. 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".