О томе сведочи једна минијатура, под насловом "Ћутање је злато", објављена у "Сабору" 9. новембра 1987. године.

Композитор Миодраг М. Илић забранио је својим пуленкама Шемси Суљаковић и Драгани Мирковић да дају изјаве за "Сабор".

Забрана се очигледно не односи и на сликање. Срећом и слика уме што да каже.

Фото: Репринт Сабор

 

У једном од претходних бројева "Сабора" из те године, могло се наћи и објашњење ове ситуације, мада не и разлог Милетове љутње. Илића су звали јер је његова песма у извођењу Драгане Мирковић изабрана за хит месеца, али то композитора није нарочито обрадовало. Одломак из текста прочитајте у наставку:

Ипак, када смо позвали Миодрага М. Илића, обавестили га о избору његове композиције за хит месеца и замолили га за коментар, рекао нам је следеће:

- Одричем се титуле хита месеца и када бих могао, највише бих волео да све то обуставим. Заправо, мислим да се иза свега тога крију нечисте радње, што је и својствено "Сабору" и његовим уредницима, па зато сумњам и у регуларност овог такмичења. "Сабор" је лист који ми је нанео највише штете у мојој каријери, па се зато одричем свега што је у вези са овим листом.

Фото: Репринт Сабор

 

Упозорили смо Илића да се овим одриче и слушалаца, више од двадесет радио-станица и добили смо следећи одговор:

- Ја сам одбио и учешће на МЕСАМ-у, па зато ово одрицање за мене не значи много. Не дозвољавам никоме ко ради са мном, па ни Драгани, да даје било какве изјаве за "Сабор", јер је у све то уложен мој велики рад и труд.

БОНУС ВИДЕО: