Готово 50 година на сцени, тридесетак албума и прегршт хитова је иза фолк певача Митра Мирића. 

Међутим, ниједна песма није обележила његову каријеру као - "Не може нам нико ништа". Певали су је спортисти, политичари, народ на мостовима током НАТО бомбардовања, музичари у свакој кафани широм бивше Југе.

Баш због тога, данас тешко да ико зна о чему она говори. Не, то није патриотска песма - већ љубавна. Управо то је истакао Мирић када је испричао како је настао легендарни хит.

- Имао сам разних фаза у каријери. Људи се засите, па настане пад. Е, кум Новица Урошевић је био инаџија. Хтео је свима да покаже какву песму може он да направи. Нисам уопште тад рачунао на "Не може нам нико ништа". Рачунао сам на једну другу. Али, то значи да је Новица ипак био виспренији. Да објасним: тад се снимало по десет песама. Ова је била једна од десет. И тако, песма је изашла вечерас и за - да не претерујем сад - пет сати је постала хит! То је био лом! Е, а касније је заживела свуд. Нема ко је није певао - започиње Мирић и објашњава детаље:

- Сви знају ту песму. Почели су да је певају и на стадиону, и криминалци су је певали, политичари на скуповима, лудило тотално, не можеш да је се отарасиш колико је заразан рефрен, а то је у ствари љубавна песма. Скроз љубавна! Пева само о љубави. Јесте ли размишљали некад о томе? Ал', ето, мислим да је више нико не гледа тако. Као љубавну. Па, ево, сами кажите, да ли знате да је то љубавна песма?! Не размишља се о њој на тај начин. С тим је Новица чудо направио. Е, ако он није био видовит, ја не знам. Као да је знао да ће након годину-две дана доћи до тог несрећног рата, па ће сви да је присвоје... - испричао је певач у интервјуу за "Курир".

БОНУС ВИДЕО: