Двадесетседмогодишња Нигеријка, позната на друштвеним мрежама као Хилда Баци, почела је да кува у четвртак и наставила без прекида све до понедељка - спремивши више од 55 различитих јела и преко 100 оброка који је требало да прикажу све најбоље из нигеријске кухиње.

Рекорд који је требало да надмаши је 87 сати и 45 минута – а поставио га је 2019. индијски кувар Лата Тондон који је слао поруке подршке Хилди током њеног покушаја.

Упркос неспавању током петодневног кувања у Лагосу, Беси је остала расположена и често се могло видети како плеше и маше својим обожаваоцима који су је подржавали.

Првобитно је планирала да кува 96 сати, до понедељка у 15.00, а медијима је признала да је замало одустала првог дана. Али људи који су се окупили око њене импровизоване кухиње убедили су је да настави док не достигне 100 сати.

Иначе, према правилима, Беси је имала право на једног асистента и могла је да прави паузу од пет минута сваког сата, или једну од неколико сати у еквивалентном трајању.

 

 

Знаци физичког умора су били видљиви и рекордерка је у више наврата стављала хладне облоге на главу, а у паузама је масирала стопала. Такође, све време су ту били лекари који су контролисали њено здравствено стање.

Бесин покушај је одушевио све становнике Нигерије, а бројни политичари и познате личности дошле су да је бодре и честитали су јој на подвигу.

(Би-Би-Си)

БОНУС ВИДЕО: