Глумац Милош Биковић важи за једну од највећих глумачких звезда на нашим просторима, али и у Русији.

Његова генерације изнедрила је многе талентоване глумце, али Милош Биковић је успео оно што је ретко коме пошло за руком. У Русији је стекао статус звезде, а глумио је поред звучних холивудских имена, као што је Антонио Бандерас.

Недавно је изашао његов нови филм "Изазов", који представља прво остварење снимано у свемиру.

Драмски уметник и даље чврсто стоји на земљи, свестан свог талента и терета који му је донела слава, без непотребе фаме. Ипак, свој приватни живот вешто држи за себе, а гостујући у емисји "1 на 1" на Каналу 5, у Северној Македонији, открио је да је његова породица променила презиме.

Фото: Профимедиа

 

 

- Мој деда се родио као Биковски и они су пореклом из Берова - рекао је глумац у поменутој емисији.

Глумац је раније у интервјуу за руске медије испричао детаље из свог приватног живота и одрастања.

- Одрастао сам на Карабурми, а често смо се селили јер нисмо имали свој стан. Моја породица је некада била веома богата, а након Другог светског рата због национализације смо све изгубили. Тата је био директор велике аустријске фирме и зарађивао је доста новца, али ја нисам осетио тај лагодан живот. Мој брат јесте - рекао је тада Биковић.

Фото: Профимедиа

 

 

Његов брат се замонашио када је Милош био дете, родитељи су им се развели, отац му је отишао у Немачку, а преминуо је 2006. године.

- Мој брат је отишао у манастир када је имао 22 године, а студирао је с потомцима руских емиграната који су дошли у Србију након Октобарске револуције. Важно ми је да кажем да с њим причам као са братом, али се увек сетим да је он ипак монах који је свој живот посветио Богу - рекао је глумац у једном од интервјуа.

БОНУС ВИДЕО: