Највећи хитови у њеној каријери су: "Невера моја", "Дођи што пре", "Не куните црне очи", "Кунем ти се животом", "Кад замиришу јорговани", са Дином Мерлином, "Казни ме, казни", "Сватови", "Идем преко земље Србије", "Себи сам била и рат и брат", "Мало по мало".

До сада је издала четрнаест албума, шест синглова и неколико компилација. Поред певачке каријере појављивала се и у неколико серија и филмова, као што су "Сок од шљива", "Камионџије 2", "Камионџије опет возе".

Из брака са бившим мужем Владом Јовановићем, својевремено шефом маркетинга ПГП РТС-а, 1989. године добила је ћерку Николију, која је по угледу на мајку започела своју певачку каријеру 2010-их.

Фото: АТА имагес

 

Појављивала се у ријалитијима Сурвајвер Србија 2010. године, заједно са својом ћерком, и Фарма 2016, који је својевољно напустила након што је сазнала да је Николија трудна, а затим била дисквалификована.

Рођена је 4. јануара 1957. године у Никшићу, у Црној Гори, где јој је породица (отац Душан пореклом из Сиска, мајка Ковина пореклом из околине Краљева) боравила због очевог посла. Кад је имала годину дана, родитељи су јој се развели, а она је одрасла код баке по мајци у приградском насељу Ковачи крај Краљева.

Фото: Предраг Митић

 

Завршила је основну школу у оближњој Рибници и курс за дактилографкињу. Свој први певачки ангажман је имала са само петнаест година у кафани у месту Бивоље крај Крушевца, након чега је мајка,која је била гастарбајтер у Аустрији, одводи код себе у Беч где једно време проводи учећи средњотехничку школу коју никад није завршила и радећи на покретној траци у једној од Сименсових фабрика. Ни ту се није пуно задржала, убрзо се враћајући у Југославију где наставља певачку каријеру по кафанама на Ибарској магистрали.
Каријеру је започела 1979. године синглом "Ти ниси човек који зна да воли", после ког је уследило још неколико синглова и први албум 1982. године. Исте године се појављује у филму "Сок од шљива" и скреће велику пажњу на себе. 1985. снима свој велики хит "Невера моја", чији је аутор Мирољуб Аранђеловић Кемиш, Веснин бивши супруг.

БОНУС ВИДЕО: