Док једни прогнозирају да се Ердогану ближи политичка пензија, будући да последња истраживања јавног мњења показују да кандидат опозиције Кемал Киличдароглу има подршку 49,3 одсто бирача, а актуелни шеф државе 43,7 одсто.

Међутим, симпатизери актуелног шефа државе верују да ће и овог пута победити у трци за председника.

Највећа подршка Тајипу Ердогану јесте његова супруга Емина која увек чврсто стоји уз њега.

Емина редовно прати супруга на државничким путовањима, а досад се срела и разговарала са првим дамама неких од најмоћнијих земаља света. Такође, уз Ердогана је била у његовим најтежим моментима, као и у оним најлепшим. Данас је чврсто држећи свог супруга за руку дошла на гласање и дала му велику подршку.

Фото: Профимедиа

 

Ко је заправо Емина Ердоган

Емина Ердоган, супруга турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, арапског је порекла и рођена је 16. фебруара 1955. године. Рођена је као пето дете и једина ћерка у породици која потиче из провинције Сирт.

Похађала је Митхат Паса Аксам уметничку школу, коју је напустила пре матуре. Имала је 15 година када јој је старији брат Хусеин забранио да напушта кућу јер "то није приличило девојчицама њеног узраста". Међутим, увек је била доследна себи и и борила се за своје место под сунцем.

Пре удаје била је чланица "Асоцијације идеалистичких жена", а на једном скупу упознала је будућег мужа. Венчали су се 1978. године. Упркос великој љубави, њена свекрва се противила том браку, тражећи од сина да ожени девојку потпуно покривеног лица, али Емина никад није пристала на то и поново је показала да чврсто брани своје ставове.

Фото: Профимедиа

 

Упркос томе што никада није била потпуно покривеног лица, увек је поштовала традицију и носила хиџаб.

Кад је њен супруг изабран за градоначелника Истанбула започето је и њено активно учешће у друштвено одговорним пројектима у тој турској метрополи. Допринела је сусрету различитих друштвених група иницирајући софре где су се сретали сиромашни и богати, што је иначе део традиције. Активно се бори за права жена, деце и старијих. Често је можемо видети међу народом, због чега је толико и обожавана.

Емина је родила четворо деце Ахмета Бурака, Неџметина Билала, Езру и Сумеју, која је успешна пословна жена. Познато је да је Емина цео свој живот посветила мужу и деци, те да је веома породична жена која држи до традиционалних вредности.

Фото: Профимедиа

 

Њен стил одевања је препознатљив, у складу са традицијом, а позната је и по појединим брендираним комадима одеће и асесоара светски познатих дизајенра. Упркос томе што носи хиџаб, свака њена одевна комбинација привуче велику пажњу.

Емина важи за једну од највећих дама Турске, која поносно носи хиџаб и чува традицију, док са друге стране сваку комбинацију зачини занимљиим детаљима.

БОНУС ВИДЕО: