Следеће 2008. године Евровизија је одржана у Београду, а водитељски пар били су Жељко и Јована Јоксимовић.

 

Фото: Јутјуб принтскртин/ RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

 

Ипак, мало ко се сећа да су наше тениске легенде, Ана Ивановић и Новак Ђоковић замало постали део "Евровизије".

Предлог тадашњег директора РТС-а, био је да Ана Ивановић буде водитељка "Евросонга" и то је данима била ударна тема медија у Србији.

Како је отац Ивановићеве тада навео позив да води "Евровизију" је за њу представљао велику част, али највећа препрека за Ану која се тада и даље бавила тенисом била чињеница да се у исто време одржавао "Ролан Гарос".

Фото: Профимедиа

 

 

Душка Вучинић, дугогодишњи ПР "Евровизије" тада је рекла да је то одлична идеја и да би најбољи партнер Ане Ивановић у водитељском послу био Новак Ђоковић.

- Идеја је одлична јер су Ана и Новак српски бренд број један у свету. Ноле при том важи за великог шоумена, који се на сцени не би либио да заигра и запева - рекла је она тада истакавши да би њихово појављивање био одличан маркетиншки потез, а Новак Ђоковић, који је тада имао 21 годину појавио се у "Београдској арени" као специјални гост.

Фото: Профимедиа

 

 

Ана Ивановић изјавила је 2008. године да да би јој била велика част да води чувено такмичење.

- Знам да је термин "Евросонга" јако близу "Ролан Гаросу", па ће све ићи мало теже, али видећемо - рекла је својевремено бивша тенисерка.

Фото: ЕПА

 

 

Подсетимо, између сада срећног брачног пара Жељка и Јоване Јоксимовић, севнуле су варнице управо 2008. године када су заједно водили "Евровизију" која се одржавала у Београду.

БОНУС ВИДЕО: