На међународном аеородрому Фрањо Туђман у Загребу, теретном авиону из Сарајева отказале су кочнице приликом слетања на стазу где је ударио у тзв. возило "Follow me".

Теретни авион на лету РАЦ9001 из Сарајева за Загреб слетео је на стазу "04" загребачког аеордрома у 19 сати по локалном времену те је исту напустио преко трасе "Ц" и наставио према западној стајанци, тачније паркинг позицији "W4".

Према информацијама којима располаже "АвиоРадар", авиону су отказале кочнице те је ударио возило "Follow me" и зауставио се испред теретног терминала аеродромске луке.

Фото: Танјуг/Хина/Дарио Грзељ

 

 

Такође, према непотврђеним информацијама, авиону је исцурело хидраулично уље. У авионској незгоди није било повређених особа, а настала штета није позната. Ради се о авиону старом 34 године који одржава редовну "карго" линију између Загреба и Сарајева.

Како је за "АвиоРадар" потврдио главни истражитељ авионских несрећа Данко Петрин, догађај је пријављен "Агенцији за истраживање несрећа у ваздушном, бродском и железничком сабраћају" и поступа се по устаљеним процедурама.

БОНУС ВИДЕО: