Како је истакао, код оца осумњиченог је пронађено оружје за које је тврдио да нема.

- Јуче је ухапшен, он је потпуковник у Војсци Србије, утврђено је да постоји неко наоружање код њега за које отац осумњиченог тврдио да нема. Нађено је оружје и полиција је приступила и привела га у полицијску станицу. Није питање његове професије, већ његове одговорност пред законом - каже Вучевић.

Говорећи о случају убице из Младеновца, Вучевић каже да до сада није истицано да младић није прошао провере Војнобезбедносне агенције за упис на Војну академију.

- Осумњичени за убиство у Младеновцу није прошао војнобезбедносну проверу приликом уписа на Војну академију прошле године. Прошао је све тестове, али није прошао војнобезбедносну проверу. Јер је и раније имао прекршајне поступке због насилничин понашања. Негативном оценом је војнобезбедносна агенција ставила негативну оцену приликом уписа на Војну академију. Где год је систем могао да функционише у смислу и контакта и анализе реаговано је - каже Вучевић.

"Потез Ружића морални чин"

Он се осврнуо и на оставку Бранка Ружића на функцији министра просвете, истичући да његову одлуку види као морални чин.

- Не знам где је ту грешка полиције, то нико није могао да предвити. Ружић ништа није крив, где је његова грешка, али његов потез видим као један моралан чин. Па родитељи нису видели шта се спрема - каже министар Вучевић.

Премијерка ће изаћи са предлогом ко ће преузети ресор просвете.

- Влада и министарство ће наставити да ради. Премијерка ће изаћи са предлогом ко ће преузети тај ресор. Ја лично не видим да је он нешто погрешио и да је до овога дошло чињењем или нечињењем Министарства просвете. Ајмо ми мало од куће да кренемо, да ли знамо шта нам деца раде, како размишљају... Морамо да пођемо од себе. Ми смо десет година избацили васпитну компоненту. Све што се тиче морала и васпитања, ви би да избаците и да убаците неке нове вредности. А када нам се десе те нове вредности онда тражите ко је кривац од искона до данас... То је прво питање за породицу - закључио је министар Милош Вучевић на ТВ "Прву".

(Блиц)