Kako je istakao, kod oca osumnjičenog je pronađeno oružje za koje je tvrdio da nema.

- Juče je uhapšen, on je potpukovnik u Vojsci Srbije, utvrđeno je da postoji neko naoružanje kod njega za koje otac osumnjičenog tvrdio da nema. Nađeno je oružje i policija je pristupila i privela ga u policijsku stanicu. Nije pitanje njegove profesije, već njegove odgovornost pred zakonom - kaže Vučević.

Govoreći o slučaju ubice iz Mladenovca, Vučević kaže da do sada nije isticano da mladić nije prošao provere Vojnobezbednosne agencije za upis na Vojnu akademiju.

- Osumnjičeni za ubistvo u Mladenovcu nije prošao vojnobezbednosnu proveru prilikom upisa na Vojnu akademiju prošle godine. Prošao je sve testove, ali nije prošao vojnobezbednosnu proveru. Jer je i ranije imao prekršajne postupke zbog nasilničin ponašanja. Negativnom ocenom je vojnobezbednosna agencija stavila negativnu ocenu prilikom upisa na Vojnu akademiju. Gde god je sistem mogao da funkcioniše u smislu i kontakta i analize reagovano je - kaže Vučević.

"Potez Ružića moralni čin"

On se osvrnuo i na ostavku Branka Ružića na funkciji ministra prosvete, ističući da njegovu odluku vidi kao moralni čin.

- Ne znam gde je tu greška policije, to niko nije mogao da predviti. Ružić ništa nije kriv, gde je njegova greška, ali njegov potez vidim kao jedan moralan čin. Pa roditelji nisu videli šta se sprema - kaže ministar Vučević.

Premijerka će izaći sa predlogom ko će preuzeti resor prosvete.

- Vlada i ministarstvo će nastaviti da radi. Premijerka će izaći sa predlogom ko će preuzeti taj resor. Ja lično ne vidim da je on nešto pogrešio i da je do ovoga došlo činjenjem ili nečinjenjem Ministarstva prosvete. Ajmo mi malo od kuće da krenemo, da li znamo šta nam deca rade, kako razmišljaju... Moramo da pođemo od sebe. Mi smo deset godina izbacili vaspitnu komponentu. Sve što se tiče morala i vaspitanja, vi bi da izbacite i da ubacite neke nove vrednosti. A kada nam se dese te nove vrednosti onda tražite ko je krivac od iskona do danas... To je prvo pitanje za porodicu - zaključio je ministar Miloš Vučević na TV "Prvu".

(Blic)