Према сазнањима ББЦ, полуфинале које ће бити одржано од 9.до 11. маја, водиће феноменалан трио глумица Хана Вадингам, Алиса Диксон и Јулиа Санина. Током великог финала које ће се одржати 13. маја, придружиће им се и глумац и водитељ Грејем Нортон.

Подсећања ради, прошле године на Евровизији су победили представници Украјине, Калуш оркестра, али је због ратне ситуације одлучено да се Евровизија ове године одржи у Великој Британији, односно у Ливерпулу. Британски представник Сем Рајдер је завршио на 2. месту на Евровизији у италијанском Торину.

Процењује се да ће више од 160 милиона људи погледати овај светски фестивал. 

Хана Вадингам, добитница Емија, је рекла да јој је указана велика част.

-То је један од највећих светских музичких фестивала. Али ове године је част још већа, јер ћу стајати раме уз раме са Украјином, земљом која опстаје уз помоћ огромне снаге и јединства- изјавила је глумица.

Када је у питању стајлинг, водитељке су очарале својом лепотом. 

Водитељски трио који чине Хана Ведингам, Алеша Диксон и Јулија Санина представиле су се гледаоцима из целог света.

Јулија Санина, украјинска певачица, вечерас и водитељка, отворила је евровизијску сцену наступом који је публика поздравила громогласним аплаузом. Носи црну кожну хаљину која сеже до пода уз строги коњски реп.

Хана Ведингам, британска певачица и глумица, најпознатија по улози Ребеке Велтон у серији "Тед Лассо" и "Игри престола" публику је поздравила у шареној хаљини, док се уз њу на великој евровизијској сцени налази и Алеша Диксон, ТВ водитељка и певачица која је стекла славу као члан хип хоп групе Мис-Теек, а касније као чланица жирија шоуа "Британија има таленат", за ову прилку обукла је спектакуларну хаљину коју прати огромна црвена машна у горњем делу и розе хаљина.

БОНУС ВИДЕО: