Некадашњи такмичар шоуа „Никад није касно“ Ђура Ђалинац преминуо је јуче након тешке борбе са канцером, а непосредно пред смрт снимио је песму која као да је слутила крај.

Певач је у тренуцима најтеже борба са канцером трбушке марамице обрадио хит „Ко је мене проклео“ Жељка Бебека, а поклонио ју је супрузи за двадесет година брака.

– У најтежим тренуцима добио сам жељу и вољу да радим. Недавно сам снимио и неколико кавера код пријатеља у студију, некако ме то испуњава, али то је тек почетак, не предаје се Ђура тако лако, још дуго ћемо ми да певамо. Сутра напокон почињем са хемиотерапијом, па уз Божију помоћ идем до излечења. Данас сам снимио овај кавер, јер ко зна какав ћу бити током и после терапија. Али не дам се -рекао је Ђура пре само пар месеци за Гранд и додао да је кавер поклон супрузи која му је изродила четворо деце и највећа му је подршка у свему.

- Имаш то си желела, и брак и децу, једина. Само, кад сама останеш,
врати се нашим песмама - гласе стихови које је пред смрт Ђалинац посветио супрузи.

Ђалинац је највећу снагу у тешким тренуцима добијао управо од породице, супруге и четворо деце која су му била највећа мотивација да опаку болест што пре победи.

- Идеју за песму ми је дала моја докторка гастеохепатолог Ана Лаушевић. Она ме са својом екипом одржава у животу, а ништа не би овако било изнето да није било јаких емоција које је то добро осетио мој пријатељ Павле Милошевић у свом студију, он је направио ту унплугд верзију и спот, ухватио је сваки детаљ. Све је одрађено са великом количином емоције и љубави према жени и музици - истакао је Ђалинац недавно.

Последњи спот у каријери употпунио кадровима своје деце и лепше половине, што је изазвало буру емоција код публике.

Подсетимо, певачу је прошле године дијагностификован канцер трбушне марамице, а након неколико хемиотерапија и лечања здравствено стање му се нагло погоршало. Иако су његови суграђани, породица и пријатељи удржили снаге и упутили апел за помоћ како би прикупили средства за његово лечење у Турској, Ђура није издржао и напустио је овај свет.

До самог краја борио се лавовски.

– Дијагноза је Аденокарцином перитонеума, али изгледа да је то метастаза аденокарцинома, најпре горњег дела дигестивног тракта. Имао сам срећу што није на другом месту, иначе бих одавно био мртав. Чека ме сад хемотерапија која ће уништити тумор и спречити да даље напредује, можда ће ме и оперисати, видећемо временом – са кнедлом у грлу рекао је Ђалинац и открио да му највећи проблем и даље представља вода.

Током борбе са карцином смршао је чак седамдесет килограма, а упркос животним недаћама до самог краја није скидао осмех са лица.

 

 

– Морам да останем позитиван, држим се за сад добро. Немам болове, што је најважније, само кад вода надође, онда тешко функционишем. Деси се да не могу да спавам дуже од два сата ноћу, јер још спавам у фотељи, још не могу да легнем у кревет. То ми је најгоре, ево већ десет месеци спавам у фотељи. Најгоре је што не могу да опустим леђа и што не могу као човек да легнем. Ма, само да завршим ова још три снимања и да почнем са терапијом. Крећем се, једем, идем у тоалет сам,возим ауто,али све је то са тридесет посто снаге – истакао је Ђалинац за Гранд.

- Не предајем се никад, а камоли сад… Ја сам решио да све победим, иако некима и не изгледам најбоље јер сам јако смршао, али иде на боље. Имао сам 170 килограма када је почео проблем са водом, мислио сам да сам само дебео, а онда су почели и болови. Веровали или не, до сад ми је извађено 209 литара воде из стомака – истакао је Ђалинац пре само месец и по дана.

 

 

- Увек сам волео живот, породицу, децу, а сада још више. Чини ми се да ценим и оне најситније ствари које обичан и здрав човек углавном не примећује – причао је певач и додао да се у најтежим животним тренуцима у њему пробудила жеља да помогне другима, иако и сам треба помоћ.

- Желим да својим примером и надам се, излечењем мотивишем људе да се не прадају никад, а још више желим да будем хуман и да колико могу помогнем људима који се боре са опаком болешћу.Ту пре свега мислим на малишане који се боре са најтежим болестима. Жеља ми је да ускоро окупим своје колеге, оне познате и мање познате и учеснике серијала ‘Никад није касно’ и да се заједно песмом боримо против болести. Имам у плану да се ускоро организује један хуманитарни концерт за све људе из Сремске Митровице који се боре са опаком болешћу- рекао је Ђура који је био сигуран да ће га у томе подржати и његови суграђани. Нажалост, то није дочекао.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: