Водитељ емисије „Звезде Гранда Специјал“, Синиша Медић, признао је да су му школски дани били прави пакао и за Гранд први пут говорио о вршњачком насиљу који је доживео у родној Суботици.

Потрешен због пуцњаве у школи „Владислав Рибникар“, као и све чешћим писањима у међима о вршњачком насиљу, водитељ је у исповести за "Гранд" открио да тек када је пробуђена свест о насиљу, схвата да је и сам био жртва у основној школи.

Све је почело у нижим разредима, а уместо да институција одреагује, Медић је наишао на неразумевање и омаловажавање од стране учитељице.

- Моја бака је живела у Немачкој и од ње сам често добијао лепу гардеробу, прелепе оловке, бојице, фломастере, школски прибор који је тада био другачији, недоступан у нашим крајевима. Сећам се колику је мржњу тада имала према мени учитељица која ми је узимала те исте оловке из Немачке и давала мале и дотрајале рекавши: "Ти са овим пиши" - отворио је душу водитељ и наставио:

Фото: АТА имагес

 

 

- Онда је било сликање целог разреда, а ја сам дошао у некој лепој мајици као и сва деца, али једино мене је натерала да је скинем и да обучем ђачки мантилић. Такође, пребацила ме у други разред на недељу дана, јер сам био као несташан и направила трауму јер ме одвојила од својих другова.

Сећање на основну школу и данас му буди непријатност због учитељице за коју каже да је отворено имала своје миљенике и тако га спутавала и омаловажавала. Ипак, данас није тако.

- Када сам направио посао и када год би ме видела у граду, то су биле похвале и одушевљење са њене стране, али никада до дан данас нисам заборавио њене гестове где је свесно неку децу, па и мене склањала да покажемо своје таленте - истакао је Медић, додајући да га никад није заштитила, иако је знала да је у школи често мета вршњачког насиља.

– У школи је била група дечака која ме је увек чекала када се мењају смене, вукли би ме за гардеробу, чак су ми једном жилетом исекли мајицу. Она није умела да ме заштити. Пар месеци сам морао да идем другим путем да те исте вршњаке не бих срео – рекао је Медић и открио да се све разрешило интервенцијом његовог оца.

Фото: АТА имагес

 

 

- Уместо учитељице мој отац је морао да реагује. Попричао је са дечацима који су ме малтретирали и тако прекинуо агонију која је дуђе време трајала. Нико у то време од учитељице па до психолога, нису се бавили тим стварима, тврдећи да су то дечије игре које сами морамо да решимо – испричао је Синиша који и даље има трауме из детињства.

Он је апеловао на све родитеље да разговарају са својом децом, јер ће тако најбоље схватити да њихова деца имају неки проблем који их тишти.

- Ако су родитељи темељни у разговору, врло брзо могу да виде да њихово дете има проблем и да покушају да га реше – рекао је и открио да се и његова сестричина тренутно суочава са вршњачким насиљем.

– Вршњачко насиље је толико сада заступљено да је моја сестра морала пре пар недеља да пребаци ћерку у другу школу, јер је један децак стално малтретира. Директор не реагује, а психолог је рекао девојчици да ништа не прича мами јер ће опет бити љута. То се престрашне ствари које се догађају у образованим инситуцијама – закључио је водитељ за "Гранд".

БОНУС ВИДЕО: