Наводи се да је Алфредо Линдли водио серију провала у луксузне куће три познате личности у децембру 2019. године - укључујући и пљачку око 25 милиона фунти у кући наследнице Формуле 1 Тамаре Еклстон.

Италијанске власти такође оптужују Линдлија за рацију у кући Патрика Вијере, сада менаџера Кристал Паласа, 2009. године.

Верује се да је Линдли у Београду.

Овај 40-годишњи држављанин Перуа има кривични досије у Италији за преваре и провале под вишеструким идентитетима још од 1995. године, према судским документима до којих је дошао Би-Би-Си.

Информација показује да је Линдли у протеклој деценији користио најмање 19 алијаса - укључујући Данијел Вуковић, Љубомир Романов и Љубомир Радосављевић.

Документи откривају да ови идентитети имају везе са разним европским градовима, укључујући Београд, Сарајево, Милано и Загреб.

Под именом Љубомир Романов, Линдли се појавио пред судом у Београду 27. августа суочен са изручењем Великој Британији.

Случај је покренуло Одељење за организовани криминал Републике Србије. Међутим, како пише Би-Би-Си, српске власти су одбиле екстрадицију и верује се да је Линдли још увек у Београду.

Наведен је као сувласник грађевинске фирме у центру града. Према његовој легитимацији коју је издала Влада Србије, његова кућна адреса је у Обреновцу.

Детективи Мет полиције кажу да се Линдли - тражи за испитивање у вези са серијом провала високе вредности почињених у децембру 2019. у Кенсингтону и Челсију.

Раније ове године, четворица румунских држављана ослобођена су сумње да су били део завере да почине провалу након двомесечног суђења.

Италијани Југослав Јовановић (24), Алесандро Донати (44) и Алесандро Малтезе (45) изручени су из Италије у Велику Британију и признали су да су учествовали у пљачкама.

(Пинк.рс)