Своје прве професионалне кораке остварио је у позоришту Дадов.

С обзиром да се у глумачким водама снашао врло добро, Милош уписује Академију уметности у Новом Саду. Дипломирао је 1997. године у класи глумице Мире Бањац. Од 2002. године члан је позоришта Душко Радовић.

Поред улога у позоришту Душко Радовић, остварио је улоге у позориштима Атеље 212, Бошко Буха, Звездара театар, Мадленијанум, Крушевачком позоришту, Краљевачком позоришту, Позоришту Пуж, у Театру Култ и Трупи Топредо, као и у многим другим позориштима широм Србије.

Фото: Јутјуб принтскрин/Ljubljanski filmski festival

 

Милош Самолов је доста тајанствен макар када је у питању његов приватни живот. Оно што није остало сакривено, то је његова веза са редитељком Мајом Милош.

Талентована и уметница, која је режирала филм "Клип", и глумац 2014. су добили сина ком су дали име Вук. Редитељка тренутно снима и свој други филм.

Самолов је, иначе, добитник великог броја награда за позоришне и филмске улоге у земљи и иностранству.

Фото: В. Данилов

 

У филму "Парада" је освојио публику широм региона, али памтимо га и као Бургију из филма "Кад порастем бићу кенгур", као и по улогама у серијама Миле против транцизије или Сенке над Балканом.

Уписао је Академију уметности у Новом Саду и дипломирао у класи Мире Бањац. Од 2002. па до данас био је веома активан и на филму и на телевизији, али и у позоришту. Заправо у већем броју позоришта.

Глумио је у Атељеу 212, у позоришту "Бошко Буха", у "Звездара театру", Крушевачком позоришту, Краљевачком позоришту, позоришту Пуж, у театру Култ и трупи Топредо.

БОНУС ВИДЕО: