Подсетимо, Видића је Хитна помоћ довезла без свести у болницу и у врло тешком стању. Одмах на пријему морали су да га интубирају, да га прикључе на респиратор како би покушали да га спасу јер је практично клинички мртав довезен. Уследила је велика борба за живот познатог креатора, али и поред свих напора и свих предузетих мера, није му било спаса.

Породица покојног креатора због разних спекулација о последњим данима његовог живота, одлучила је да се обрати јавности и открије истину о односу са Сашом, али и детаље његове болести:

- Осећам потребу, због нашег преминулог брата о коме пишу разне неистине, да кажем као неко је био уз њега, следеће: Саша је имао породицу са којом је био у контакту. Није био сиромашан, нити је продавао ствари (све његове столице биле су у стану и даље су). Због болести није могао да ради, те му је породица помагала. Болест се погоршала у последње две недеље, а он је одбијао медицинску помоћ, што је један велики терет на нашим леђима и увек ће бити. Ово је једина изјава најближих сродника. Сашин брат Игор и сестре Александра и Маја - навели су они.

Фото: АТА имагес, Н. Скендерија

 

Саша Видић је рођен 1971. године у Хрватској, али од 1991. године живи и ради у Београду. Премда је више од две деценије на српској јавној сцени о његовом приватном животу се врло мало зна.

Уписао је модни дизајн на Факултету за уметност и дизајн у Београду. Међутим, с обзиром на то да није имао сталних примања морао је да напусти факултет и да се запосли. Његова прва креација је била хаљина Бранке Катић коју је носила на додели награда након премијере филма „Ми нисмо анђели“.

БОНУС ВИДЕО: