Глумица Ева Рас била је прва глумица која се обнажила у филму "Љубавни случај или трагедија службенице ПТТ" из 1967. године,

Управо због те сцена била је главна тема домаћих, али и светских медија.

- Како бих се покајала кад је тај филм задивио планету Земљу. Мој лик у филму "Љубавни случај или трагедија службенице ПТТ" је "Њујорк тајмс" описао речима: "Нова звезда указала се на истоку, њено име је чистота еротике, Ева Рас је симбол јединствене лепоте савремене европске жене!" Стекла сам популарност и ван граница тадашње Југославије. Тај филм не престаје да живи и свугде су ме препознавали по сцени у којој нага лежим, а црна мачка скаче на кревет и угнезди се на мојој задњици па се умива и преде - рекла је Ева за "Блиц Пулс" и додала:

Фото: АТА имагес

 

- Није било никаквог симулирања секса, била је то жена која је умела да развлачи питу, да прави чудесне, огромне балоне од сапунице, да пере веш и, како је Богдан Тирнанић писао, умела је да пређе улицу. И све што је радила било је истинито, пита се могла јести, веш је био опран, без обзира на то што би неко помислио да је то била само глума јер ја одувек сматрам да је врхунац глумачког умећа да глумац живи пред камерама, јер на тај начин улога оживи и измишљени ликови постану стварни.

БОНУС ВИДЕО: