Мушкарац С. М. (42) из Београда ухапшен је у недељу због сумње да је пиштољем претукао своју полубраћу И. М. и Л. М., којима је сломио нос и лобању.

Драма се догодила у недељу у породичном дворишту на Чукарици, где је С. М., како тврди претучени И. М., прво намамио браћу, а онда их претукао. Како је потврђено у Другом основном јавном тужилаштву у Београду, С. М. се на терет ставља да је извршио кривично дело недозвољено држање оружје и насиље у породици.

- С. М. је починио насиље у породици на штету два полубрата. Оштећеном И. М. нанео је тешке, а Л. М. лаке телесне повреде. Након хапшења саслушан је у Другом основном тужилаштву, где је предложено да му се одреди задржавање до 30 дана како не би утицао на сведоке, а постоји и опасност да би могао да почини исто кривично дело - речено је из тужилаштва.

Повређени И. М. је описао стравичан напад у коме су он и брат једва извукли живе главе.

- Дан пре него што ће нас напасти С. М. звао је брата Л. М. и тражио му паре: "Да ли имаш неке паре? Требају ми хитно за неки посао?". Пошто није имао новац код себе, одбио га је. Сат времена касније С. М. нас зове да дођемо код њега под изговором да му нешто требамо - каже И. М. и додаје да су он и повређени брат отишли код свог полубрата у кућу, која се налази у истом дворишту.

- С. М. је био го до појаса и витлао је пиштољем када смо се приближили кући. Ово је био први пут да нас је физички напао, јер смо се до тада сукобљавали само вербално. Мислим да је био дрогиран и неурачунљив - прича И. М.

И. М. задобио тешке телесне повреде након што га је брат претукао

И. М. тврди да је брат потом почео да их туче пиштољем и песничи.

- Ударио ме је пиштољем у главу и крв је почела да ми лије низ лице. Није могао да се обузда, брата је исто тукао. Побегао је, а после је ухапшен. Ми се бојимо да ће га пустити из притвора као и до сада - каже И. М. и додаје да његов брат већ неколико година "прави хаос".

- Упадне у кризу па не зна шта ради. Сада је нас оптужио да смо му силовали децу?! То је био изговор јер му нисмо дали паре. Малтретирао је и друге људе, уцењивао их и тражио откуп, а све због наркотика - говори И. М.

Жена тврди: И мене је тукао!

Ј. М., супруга ухапшеног С. М. је испричала да је и она жртва свог мужа који је истерао из куће у августу прошле године.

- Тада ме је брутално претукао, плавила сам се од батина. Годинама смо заједно, али у последње две године од кад користи стериоде у комбинацији са дрогом није нормалан и од тада ме малтретира - рекла је Ј. М.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".