Никола Спасојевић, сведок-сарадник против клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, јуче се у судници Специјалног суда нашао очи у очи са Марком Миљковићем, иначе својим кумом, и одговарајући на његова питања открио да је живео у констатном страху да би могао да постане још једна њихова жртва, због чега је размишљао и о самоубиству.

Спасојевић је отркио и да је од вођа суровог клана добијао претње и након хапшења 4. априла 2021. године, док је боравио у притвору.

Миљковић: Када си почео да се плашиш мене?

Спасојевић: Од Властимира Милошевића, када си рекао "или си са мном или против мене", ја сам то схватио као претњу. Ја сам доспео у све ово тако што ми је Миљковић рекао "куме хоћу да убијем Власту, или си са мном или против мене". Зна се како су пролазили они који су одустајали, зна се за Мирка Којића. Прећено ми је и у притвору, када сам отказао пуномоћје свим адвокатима, прећено ми је 1. јула.

Сведок-сарадник је потом описао и како му је претио Вељко Беливук. - Непријатан је осећај. Живећу заувек с тим, али мислим да сам сада безбедан. Као што је Вељко коментарисао на шетњи, овде иза ових зидина, да ће нас доживотно гањати и да нећемо моћи да се сакријемо од вас - рекао је Никола Спасојевић, који је с Тужилаштвом склопио споразум о признању кривице и за блжау казну открио све крваве тајне клана на чијем челу су, како тужилаштво тврди, Вељко Беливук и Марко Миљковић.

Спасојевић је јуче признао и да је упао у неку врсту параноје због страха за сопствени живот.

- Ја сам сваки пут када сам негде полазио мислио да ћете да ме убијете, јер сте толико покварени, ето - рекао је он.

Сведок-сарадник је описао и како је у новембру 2020. одустао од учешћа у овом криминалном клану.

- Имао сам пиштољ, пожелео сам да се убијем. Нисам више могао да гледам те морбидарије, нисам имао свој живот, било ми је мука. Било је питање када ће ми се нешто догодити. Нисам излазио увече, нарочито не када је магловито. Трудио сам се да запамтим сваки комшијски аутомобил, гледао сам сумњиве аутомобиле - описао је свој живот у страху од Беливука и Миљковића, сведок-сарадник Никола Спасојевић.

Он је навео и да се у клану осећао као батлер.

Спасојевић: Ви сте манипулатори, на крају сте ме третирали као батлера, када вам се једе пица "да тркне Спале да купи". Теби хвала, чуо сам од Бојана овде да си ми ти спасио живот, али остајао сам са вама јер сам се плашио.

Миљковић: Зашто си ме звао да ти будем кум? Јеси ли Вељка звао да ти буде венчани кум?

Спасојевић: То је било 2020, звао сам га.

Миљковић: Толико о страху.

Спасојевић: Непријатељи се држе ближе од пријатеља.

Миљковић: Добро, држаћемо те близу.

Иначе, у судници је јуче владала изузетно напета атмосфера између Миљковића и његовог кума Спасојевића, због чега је судија морала често да смирује Миљковића. Између њих двојице све време су стајала четворица стражара.

Марко Миљковић је током јучерашњег испитивања питао сведока-сарадника да ли зна кога је убио Милинко Брашњевић. На то му је Спасојевић одговорио: "Био је у Атини, требало је и на Крфу. Ја сам га последњи пут видео када сам га водио на прелаз у Турску и тада сам Вељку писао да се плашим, а он ми је одговорио "да си близу сад бих ти очио ископао". Ето колико су били фини".

Миљковић: Јел ти некад неко тражио да убијеш?

Спасијевић: С Милинком Брашњовићем си коментарисао за мене "још само куме од тебе да направимо убицу".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".