Да би извукао свог љубимца дечак се спустио у пресахли бунар у дворишту суседне куће, из којег више није могао да сам да изађе и почео је да дозива помоћ. Све се одиграло јуче око 15.30.

- Моја најмлађа сестра је била напољу и она га је чула. Ушла је унутра и почела да вришти - мама, мама, мама и ми смо изашли. Ја кажем: "Бато, могу некако да ти помогнем да изађеш". Каже: "Не може!" - препричава сестра Нина Маринковић.

Кума Данијела Милановић каже да је дечак са најбољом намером ушао у бунар да би спасио свог кућног љубимца.

- У бунару је био тотални мрак, дечак се није видео у бунару од мрака - рекла је Данијела.

Ватрогасци стигли за 10 минута

Ватрогасци Стефан Јаневски, Зоран Ненковић и Ивица Стаменковић су за свега десетак минута били у селу и почели акцију извлачења дечака и пса из бунара.

- У бунару, дубине око десетак метара, се није налазила вода. Спустили смо колегу конопцима и појасом у бунар. Онда смо доле везали дечака и приступили акцији извлачења дечака из бунара. Потом смо исто урадили и са псом. Они су били у свесном стању, а дечак се жалио на повреду десне ноге - наводи Зоран Ненковић, вођа Ватрогасно-спасилачке јединице Књажевац.

Малишан пуштен на кућно лечење

Дечак је прегледан у књажевачкој болници, а потом пуштен кући. Иако се све срећно завршило, ипак, за сада остаје нејасно из којих разлога је био померен дрвени поклопац на бунару, који, како кажу комшије, увек стоји преко отвора.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".