Певачица Јелена Карлеуша веома је активна на друштвеним мрежама на којима има велики број пратилаца и често их користи како би јавности скренула пажњу на проблеме у друштву, па је решила да подржи све жене које су жртве породичног насиља.

Фото: АТА имагес

 

 

Карлеуша је искористила Инстаграм како би освестила све жене које трпе злостављање у породици, па је поделила своја искуства и дала савете како да се боре против насилника у свом окружењу и на који начин могу да се заштите.

- Време је да се упали црвени аларм! Мушкарци убијају жене у Србији у лудачком темпу и броју! Пораст од 300 одсто у односу на исти период прошле године! Време је за ригорозне законске мере како би се жене заштитиле! Драге жене, на најмањи знак вербалне или физичке агресије, прво упозорите а затим и позовите полицију. Не дозволите да вас застрашује, плаши, прети одмаздом или уцењује! Нека му главу охладе у станици јер такве п*чке у станици мњау мњау мњаучу као маце и мањи су од маковог зрна! Жене, ви нисте ничији роб или власништво, ви сте равноправна бића са истим правима на слободу и нормалан живот! Мушкарци који злостављају жене су обичне п**ке! Зар п**ка да вас туче, вређа или убије?! Нисте глупе ваљда?! Јачи је? Супер, зовите полицију. Плашите се? Супер, зовите полицију. Дигинте главу, покажите да се не плашите и зовите полицију! Скупите петљу! Ваш живот је највреднији -  написала је на почетку Јелена Карлеуша. 

ФоФото: Инстаграм принтскрин/karleusastar

 

 

- Ко једном крене да се иживљава над женом, полако помера лествицу и биће све горе. Учините све што је потребно да не да се ви склоните него да тај буде склоњен! У затвору ће имати друштво мало јачих мушкараца који "обожавају" баш такве "девојчице"! Ваш страх је само у вашој глави! Он вас паралише да размишљате нормално! Плашите га се? Је л? Па ето то је знак да живите као пас. Ко се плаши партнера има вероватно разлог. Шта чекате! Тргните се! Ок? Или ће и ваше име да буде у новинама! Није вас мајка одгајила да вас неко туче и злоставља, у*ерава вам живот. Рођене сте за много боље - написала је Карлеуша, па поделила и своје искуство:

ФоФото: Инстаграм принтскрин/karleusastar

 

 

- Када доведе себе у ситуацију да вам мушкарац одлучује или одобрава како да се обучете, нашминкате или офарбате, ви сте већ у проблему и подређеном положају. Када доведете себе у ситуацију да мушкарац одлучује да ли можете да изађете нпр. у град и где и до колико, ви сте већ роб. Када вам мушкарац одређује колико ћете потрошити, јер немате свој динар, ви сте нај*але! Када доведете себе у ситуацију да мушкарца питате за дозволу, ви сте своје ЈА изгубиле. Ви сте крпа. А шта се ради са крпом? Брише се под. Не дозволите контролу, не дозволите уливање страха! Јер то није љубав, то није веза, то је пут ка вашој несрећи. Има толико мушкараца на овој планети. Верујте ми. Наравно, нисмо све исте и ја не очекујем да све имате став, петљу и снагу као ја. Али морам да вам кажем да се мој јак став градио ужасним ударцима, разочарањем, великим грешкама, тугом и несрећом! Била сам роб сопственог страха, од партнера, роб страха од медија, од јавности... А онда, само сам рекла ДОСТА ЈЕ. Схватила сам да не морам ама баш ништа. Не морам да трпим, не морам да се плашим, не морам да играм како други кажу, не морам да слушам, морам само да умрем. И зато сам одлучила да живим живот! Подигнуте главе! Сваки дан! Ослобођена мишљења других. Узмите живот у своје руке. Не будите роб - завршила је Карлеуша.

БОНУС ВИДЕО: