Такмичар "Звезда Гранда" Александар Јосифовски, чија животна прича је расплакала ментора Ђорђа Давида, отворио је душу и открио како му је рокер помогао.

Александар је имао озбиљних проблема са алкохолом и није се трензио, а због Давида је престао да пије и повратио своју енергију, а све детаље открио је у јутарњем програму на телевизији "Пинк".

- Како је све почело? - питала је водитељка Јована Јеремић.

- Све је почело у тинејџерском добу, да се види, да се проба. У свету музике је доступност тога свугде. Главна чињеница је и то што је алкохол легалан. Ипак, треба негде да се то контролише. Моја прича је, као тинејџер сам имао бенд, почео сам са 15 година да се бавим музиком, а нисам одмах постао алкохоличар. Једна ствар је, моја ситуација је била спонтана, идемо, свирамо, тако сам упао. Ја сам волео алкохол, уживао у томе, на крају је дошло претеривање - започео је Александар.

Фото: Н. Скендерија

 

 

- Не знам како је дошло до тога, али допало ми се превише, онда је уследио проблем. Хоћу да кажем да нисам пио несрећан, него сам пио од среће. Али како год да је, превише је и воду да попијемо, а тек алкохол. Све је спонтано кренуло - додао је он.

- У ком моменту си признао себи да си алкохоличар? - питала је Јована Јеремић.

- Прво сам себи човек треба да призна проблем, да би помогао себи. Била је та почетна прича, а четири године има како сам ушао у "Звезде Гранда". Била је та прва сезона где сам испао у четвртфиналу. Следеће године сам се пријавио, а тад сам пио. Ствари нису ишле најбоље, то је био неки мој терет, нисам то знао тад, живео сам у илузији. Неке ствари су доста интересантне, да илузију претвориш у реалност. Увек ћу да кажем, ко зна да пије, нека пије, ко не знас, нека не пије и то је крај. Алкохол је увек доступан. Мени су "Звезде Гранда" промениле живот - истакао је певач код Јоване Јеремић у јутарњем програму.

- Он је дошао на наговор породице, Ђорђе је препознао да проблем постоји. Први задатак је било мотивисати га - истакла је Соња Пантовић, која му је помогла у лечењу.

- Ђорђе Давид је долазио у клинику - испричао је певач.

- Да, Александар је одбијао да прими блокатор, Ђорђе је дошао да га наговори - открила је Соња.

Фото: Н. Скендерија

 

 

- Слагали смо Поповића и Гранд да смо у Аустралији. Док сам тамо био, Ђорђе се јавио и рекао ми да се не бринем, само да решимо проблем. Прескочио сам као круг због пасоша, посто сам ја рођен у Аустралији. Била је прича да сам у Аустралији, а био сам на клиници - додао је Александар.

- Ја сам свестан да могу без алкохола, свирам, идем по кафићима, мој бенд је ту, сви пију, ја пијем воду! То је то. Сад смо били пре неки дан, они пију, кажу мени је сигурно досадно, ја им кажем: "Попијте ви још па да ме стигнете" - испричао је Јосифовски.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".