Оптичке илузије су забаван начин не само да одредите колико брзо можете да решите компликоване загонетке, помоћу своје моћи запажања и здравог разума, већ вам такође могу помоћи да научите скривене особине ваше личности.

Што се тиче тога како тест оптичке илузије може помоћи у одређивању ваше личности, многи стручњаци за психологију верују да ваша перцепција може открити много о томе како ваш ум функционише и на коју страну нагињете.

Зашто људи виде различите ствари у оптичким илузијама?

Различити људи имају тенденцију да различито примећују или перципирају исту слику због својстава визуелних области мозга – дакле у зависности од тога како примају и обрађују информације. Стога, начин на који „видите“ или „перципирате“ слику има више везе са начином на који ваш мозак ради, а мање са вашим очима или видом.

Ево једног таквог једноставног, али занимљивог теста личности односно оптичке илузије. Све што треба да урадите је да се фокусирате на оно што прво видите и да то забележите. Спремни? Погледајте слику испод.

 

 

Ова слика има два доминантна дела – крокодила и чамац. Након што забележите шта сте ви (и ваши пријатељи/породица) прво видели, прочитајте у наставку шта ова два симбола представљају.

Ако сте прво угледали крокодила

Ако је прва ствар коју идентификујете крокодил, онда то значи да сте склони да се фокусирате на ширу слику. С друге стране, ово помаже да се брже прође кроз проблематична времена, без опседнутости сваком ситницом која вам се нађе на путу. Али, са друге стране, можда ћете морати да сносите последице пропуштања неких кључних ствари, јер не читате између редова. Недостаје вам фокус и обично имате мање стрпљења. Међутим, генерално сте хладне главе, што вам помаже да преузмете контролу, посебно када се сви остали боре са стресом.

Ако сте прво угледали чамац

Ако је прва ствар коју приметите чамац, онда имате јединствен приступ животу уопште. Не волите да играте по правилима и не придржавате се обичаја док не схватите логику њиховог постојања. Цените мале ствари у животу и радије бисте се лепо провели у дневној соби са затворенима, уместо да идете на планинарење са 15 људи. Имате ограничен круг пријатеља, али оне које имате разумеју вас као нико други.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".