У тиватском насељу Доња Ластва синоћ око 45 минута иза поноћи дошло је до инцидента између групе младих из Тивта и Котора и мештанина И. П. Р (37).

Он је уз псовке и увреде упућене окупљеном друштву, мацолом полупао стакла и оштетио два аутомобила којима су се младићи и девојке довезли, те је наводно онда истим тим предметом у леђа ударио једног од тамо присутних младића, Тивћанина А. Г. (18).

Младић је стога синоћ одведен у болницу где су му констатоване лакше телесне повреде, пишу Вијести.

Нападнуто друштво је одмах позвало полицију која је синоћ привела и саслушала све актере инцидента, укључујући И. П. Р. који живи стотинак метара даље од места где су се били окупили младићи и девојке.

И. П. Р. је иначе, према незваничним информацијама, запослен у једној агенцији за обезбеђење и ради као обезбеђење у "Порто Монтенегру", а у време инцидента није био на дужности.

"Ви сте татини и мамини синови"

Родитељи неке од деце које је он синоћ напао, тврде да је деци притом уз псовке и увреде, поручио да су они "татини и мамини синови који возе скупе џипове", да се у Доњој Ластви не може нормално живети од буке и галаме коју у касним вечерњим сатима стварају млади што се окупљају на тамошњој риви, те да ће им он "показати и научити их памети".

- Ако су деца и била бучна и галамила, то се не решава тако да неко коме галама смета, на њих вербално и физички насрне опасним оруђем - мацолом, и да им полупа аута, а онда и да мацолом удари неке од њих. За такве ствари се позове Комунална полиција, а не да се закон овако непримерено узима у своје руке и овако насилнички односи према нечијем детету са намером да се оно убије или му се нанесу тешке повреде - казала је "Вијестима" видно узнемирена мајка једног од младића који је синоћ нападнут и чије је возило демолирано.

Она је истакла да ће предузети све законом предвиђене мере које јој стоје на располагању да заштити своје дете.

Полиција: "О свему обавештено тужилаштво"

Из тиватске полиције на чијем су паркингу ради увиђаја била оба демолирана возила а која је демолирао И. П. Р., "Вијестима" је речено да су одмах по пријави, идентификовали све актере инцидента и од њих узели изјаве, те изузели и све предмете и друге трагове битне за истрагу, те прибавили записник лекара о лаким телесним повредама које је задобио А. Г.

- О свему је обавештено надлежно Основно државно тужилаштво у Котору и сада чекамо да се поступајући тужилац изјасни, квалификује дело и наложи нам даље радње које ћемо предузети против актера овог немилог догађаја - казали су незванично из ОБ Тиват.

(Вијести)

БОНУС ВИДЕО: