Жртве су углавном жене, чије снимке објављују бивши партнери. Иако је у многим земљама осветничка порнографија кривично дело, у Србији то није случај.

Феномен се брзо раширио интернетом, па постоје бројне групе на друштвеним мрежама које се искључиво баве ширењем оваквог садржаја. У овом тренутку, жртве могу једино приватном тужбом да потраже правду, што ретко која од њих чини због осећаја срамоте, стида и страха.

Адвокат Немања Милошевић гостовао је у јутарњем програму Курир телевизије где се дотакао прикупљања доказа.

Фото: Д. Миловановић, Профимедиа

 

- Докази су углавном лако прикупљиви јер имате материјал који је објављен јавно односно на интернету. Могу му сви приступити врло лако. Међутим, оно што је проблем правно и процесно је ко је то објавио. Ми имамо информацију да је слике поседовало једно лице, али поставља се питање да ли је оно и објавило.

Он је можда дао другу или је можда она дала другарици, па је та особа проследила даље и тај неко терћи је објавио. Ми ту можемо препознати солидарну одговорност. Ако не знамо ко је објавио, можемо да тужимо више лица и онда солидарно да одговарају за такву штету која је настала. То спада у нематеријалну штету која се огледа у повреду части, угледа - рекао је адвокат.

БОНУС ВИДЕО:

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО 600 ПОЛИЦАЈАЦА ХАПСИ КРИМИНАЛЦЕ Упали у више од 80 станова

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".