Ђулка је живела сама у стану у центру Лознице,  пошто је давно умро њен муж Рашид, пензионисани војни музичар. Била је поносна на своју децу, посебно на Синана за кога је рекла да је дочекала да га види као "звезду над звездама" на естрадном небу, не само Србије и некадашње СФРЈ.

Потиче из угледне породице Шаулића из Лознице и Шапца. Била је у сродству са Шабаном Шаулићем,  а тетка је певачу Драгану Шаулићу. У кафани до куће у којој је рођена, од оца Лаће и мајке Ајкице, Синан је начинио прве певачке кораке, што је било противно и њеној и вољи њеног мужа.

Фото: В.Митрић

 

 

- Публика га  је, у кафану, од првог "хватања за микрофон" почела да обожава, што смо видели и Рашид и ја и пустили га да иде певачким стопама, којима је грандиозно корачао до самог краја живота - причала нам је својевремено Ђулка. - Волео је свим срцем нашу Малу, нашу Лозницу, Дрину, овдашње људе и наше обичаје. Увек је трчао са највећих концерата право у Лозницу.То ми је је било мило. Долазио је да ме посети, да види шта ми треба, да се заједно радујемо његовим успесима.

Фото: Алекса Станковић

 

 

Ђулка је говорила да јој је срце хтело да препукне од среће када је са сином Медом, који живи у Тузли и велики је певач, запевао песму "Сине мој, оче мој". Увек је поштовала породицу свог брата Агана Шаулића, који је, како је говорила, био велика подршка Синану од најранијих дана.

- Ако Бог да ускоро ћу и ја мојим Синаном, мојом кћерког Задом и Рашидом, јер ће, онда, и мени и њима бити лакше - говорила је једном од сестрића пре неколико дана тетка Ђулка.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".