У дом Ражнатовића стигла је принова, Вељко и Богдана су добили другог сина коме су одлучили да дају име Крстан.

Ово необично име се налази међу сто најпопуларнијих мушких имена у Србији. Данас не можемо рећи да је ово име свакидашње у Србији. Било је најпопуларније у периоду од 1928. године па до 1933. године.

Фото: АТА имагес, Инстаграм принтскрин/ac3isb4ck

 

 

Представља хришћанско наслеђе, настало од речи “крст” који је главни симбол хришћанства.

Крстан је мушко име настало од грчке речи стаурос што значи крст. Женски облик овог имена је Крстана. Други облици овог имена су Крста, Крстимир, Крстина, Крсто, Крстомир, Крстомира, Крстомирка и Крстоније, Крсте.

Код имена Крстивоје имамо додатак “вој” који се односи на војску, ратовање, бој – веома чест наставак у домаћим именима. У том смислу Крстивоје значи “ратника вере”, или “оног ко под симболом крста ратује”.

Фото: АТА имагес

 

 

Нумеролошко значење:

Сматра се да су људи са овим именом поштени, креативни и независни. То су духовно снажни људи који развијају своје духовне способности и имају користи од везби духа. Способни су да преброде многе тескоће у животу и да воле чистог срца. Рутину живота подносе лакше него други.

Нумеролошка вредности за име Крстан је 8. Особе са именом Крстан имају тежу судбину и живот пун препрека које захтевају велику борбеност и истрајност.

БОНУС ВИДЕО: