Човек стар 85 година, Ендрју Лестер, оптужен је за напад ватреним оружјем, навео је окружни тужилац Закари Томпсон. На питање да ли је напад расно мотивисан, Томпсон је рекао да нема таквих индиција у оптужници, преноси Глас Америке.

Фото: Танјуг/АП

 

- Разумемо колико су људи фрустрирани, али вас уверавам да кривично-правни систем ради и настављамо да радимо - рекао је тужилац.

Локална заједница, демократски посланици и заступник Јарлове породице траже истину и правду и питају се да ли је раса имала улогу у пуцњави.

Фото: Танјуг/АП

 

Демонстранти у Мисурију окупили су се испред већнице Канзас Ситија, тражећи правду. У међувремену, Рафл Јарл је пуштен из болнице након што је упуцан у главу и у руку.

Канзас сити стар објавио је да је 16-годишњак Ралф Јарл хоспитализован ноћ пошто је рањен када је кренуо да из куће пријатеља покупи млађу браћу.

Полиција наводи да је грешком отишао на врата друге куће и да је тамо је упуцан.

Полиција није објавила са колико је метака рањен, нити степен повреда. Речено је само да је у стабилном стању, иако је полиција у првом саопштењу навела да има повреде опасне по живот.

 

 

 

 

Раса нападача такође није била објављена, али је адвокат који се бори за права црнаца Бен Крамп казао да је нападач вероватно белац.

Фото: Танјуг/АП

 

Надлежни истражују да ли је нападач реаговао у складу са законима који у Мисурију дозвољавају грађанима да се бране ако осете да су нападнути.

БОНУС ВИДЕО:

ХИЉАДЕ ФРАНЦУЗА НА УЛИЦАМА И ТРГОВИМА: Протести у Паризу против реформе пензионог система

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".