Како преносе тамошњи медији, сумња се да је мотив монструозног убиства то што се његова мајка мешала у његову везу, те га је то разбеснело.

Наводно јој је одрубио главу па је сакрио на таван куће јер му наводно сметало што му се мајка меша у приватан живот.

Албански медији пишу да је У.Х. наводно рекао да се његова мајка мешала у његов приватни живот и да он није желео да она то чини. Одвојен је и од супруге, и у фази су развода. Сукобу је наводно претходио сукоб, а мисли се да је реч о покушају раздвајања сина и снаје.

Фото: Друштвене мреже

 

Како се сазнаје, У.Х. је живео у Немачкој, а вратио се на Косово и Метохију на одмор. Правосудни органи открили су да је осумњичени имао повратну карту за Немачку где је имао и боравишну визу. Карта је била датирана на 19. април.

 

 

- Окривљеном је одређен притвор у трајању од тридесет дана, након што је суд утврдио да је захтев тужиоца основан и оправдан, с обзиром да се против окривљеног води истрага за тешко кривично дело, за које је законом предвиђена казна затвора најмање десет година или доживотни затвор, као и да окривљени има боравишну дозволу у иностранству, због чега постоји висок ризик од бекства или да ће на било који начин избећи органе гоњења и тако онемогућити или у великој мери отежати спровођење истраге - наводи се у саопштењу суда.

Основни суд у Пећи указао је на то да је повратна карта купљена за 19. април ове године. Против ове одлуке, окривљени има право жалбе Апелационом суду.

Бранилац осумњиченог, Асден Мекај, рекао је да се противи овој одлуци суда, тврдећи да његов брањеник треба да буде подвргнут хитном психијатријском прегледу.

БОНУС ВИДЕО:

Брат убијене Невене објашњава како му је сестра отета

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".