У четвртак би температура могла на кратко да скочи изнад просека. Већ од петка следи јаче погоршање уз падавине и захлађење које ће потрајати до око 19. априла, а затим је могуће мало топлије и нешто стабилније време.

У уторак ће бити више сунчаних интервала уз претежно сунчано време и уз ређу појаву слабе кише или пљускова понегде на истоку региона.

У ноћи ка среди следи пролазно наоблачење

- Увече на северу региона следи наоблачење уз окретање ветра на појачан, северозападни. Дневни максимум ће бити од +9 до +17 степени Целзијуса. У ноћи ка среди следи пролазно наоблачење које само понегде и то углавном на северу региона може донети пролазну кишу или пљусак. У среду ће бити променљиво облачно и суво, док ће на истоку региона бити и ветровито, посебно у првом делу дана – каже Чубрило.

Дневна максимална температура на западу региона биће око просека, углавном између +15 и +19 степени Целзијуса, а на истоку од +7 до +14 степени Церлзијуса, што је и даље мало испод просека.

У четвртак јужно ваздушно струјање доноси хладан фронт

У четвртак се ка нама покренути јужно ваздушно струјање јер ће се ка Алпима премештати циклонални систем и хладан фронт. Чубрило објашњава да ће тај систем у четвртак после подне на западу, југозападу, југу и северозападу региона условити наоблачење са кишом и грмљавинским пљусковима. На западу дневни максимум око +9, а на истоку локално и око +24 степена Целзијуса.

У петак киша с грмљавином

- У ноћи ка петку хладан фронт ће се премештати даље на исток доносећи кишу и ређу појаву грмљавине уз захлађење и окретање ветра на северозападни смер. У планинском делу региона, који је на преко 800 метара надморске висине, поново појава снега. После подне ће бити нестабилно уз пљускове који понегде могу бити праћени и грмљавином. У петак ће се дневни максимум кретати од +6 до +14 степени Целзијуса – каже метеоролог.

У суботу облачно

У суботу се очекује краткотрајно побољшање уз више сунца и само ређу појаву кише или пљуска, углавном у брдско-планинским пределима региона. Ветар ће бити у окретању на источни и југоисточни смер. Дневни максимум од +8 до +14 степени Целзијуса.

За Ускрс претежно облачно уз честу појаву кише и пљускова

Другог дана викенда, када прослављамо Ускрс, се над Јадраном очекује формирање новог циклона који би све до средине следеће недеље утицао на време изнад региона и то посебно над источним и средишњим пределима.

- На западу би било мање облака уз ређу појаву кише, док би над Србијом, Црном Гором, источном и делом средишње Хрватске као и над источном и средишњом Босном и Херцеговином било претежно облачно уз честу појаву кише и пљускова. На преко 800 метара надморске висине и даље ће бити услова за снег. Ветар би долазио из правца истока, на западу региона би био североисточни, а над истоком региона источни и југоисточни – каже Марко Чубрило.

Дневни максимум у недељу без веће промене у односу а суботу, а почетком следеће недеље углавном од +6 до +13 степени Целзијуса, што је испод просека.

- Постепена стабилизација уз ређу појаву пљускова и мање отопљење је могуће око 20. априла. За дочек Ускрса по Јулијанском календару је све изгледније претежно облачно и нестабилно време уз честе падавине - закључује.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".