Миланови родитељи су у том периоду живели са сестром у Косовској Каменици, а глумац је страховао за њихову безбедност: 

- То је била озбиљна прекретница у мом животу. Моји су живели са мојом млађом сестром у Каменици, а дешавало се да се у њиховој згради на првом спрату један дан постави експлозив па експлодира, па следеће недеље се баци бомба. Кад сам то чуо одмах сам им рекао: "Људи, сместа напуштате Косово, не занима ме ни патриотизам ни ништа, јер ако неко од вас погине не треба ми ни Косово ни ништа друго, најбитнија ми је породица- казао је Милан Васић једном приликом.

 

 

Тада су одлучили да се преселе у Врање: 

- Они одлуче да дођу у Врање код комшије Зафировића. Кућа на два спрата, ту су живеле четири породице, све су собе измалтерисане и то је то. Свака соба је била пет са четири, и свака породица је живела у једној соби. Нас је било петоро, а најмања породица је бројала њих четворо. Имали смо само једно купатило у кући на нас све. Ту смо живели једно две године - додао је он тада.

- Испод нас је био подрум и вукло је хладно зими одоздо, имали смо шпорет и једно 4, 5 тепиха и угаону и сад да ме питаш како смо ми спавали немам појма. Била је много тешка ситуација, али смо ми толико певали и били весели. Ишли смо у Црвени крст по храну, јели поморанџе и шпагете и то ми је пресело, али ниједан детаљ ми није био ружан - истакао је он.

Иако је било тешко, врло лепо су живели и били су задовољни. Најважније после свега јесте да се формирало једно лепо пријатељство: 

- Колико год то чудно звучало, лепо смо живели, сачували смо ведрину и стално певали. И дан-данас ломимо колач за славу са зим Зафировићем, толико смо му захвални да је то неописиво - испричао је тад за "К1" Васић, који годинама живи у Београду. 

 

 

Подсетимо, Милан Васић је у родној Косовској Каменици завршио основну и средњу школу. Тренирао је фудбал и рукомет и играо је и певао у локалном културно-уметничком друштву. Тако је и откривен његов таленат за глуму.

БОНУС ВИДЕО: