Њихова мама Кејли Шоф поставила је овај видео на Јутјуб, где је видео достигао више од 12 милиона прегледа. Међутим, неки корисници Јутјуба изразили су своју скептичност по питању околности које су довеле до инцидента - посебно зато што су фиоке комоде биле празне а угао сигурносне камере био усмерен на комоду, а не на кревет дечака.

- У суштини, можете рећи да су прилично активни, тако да чинимо све што можемо да будемо сигурни да можемо да будемо чисти - рекао је тата Рики Шоф у емисији "Добро јутро Америко". - Када би ушли у фиоке, разбацали би сву одећу коју смо имали у фиокама и избацили је . Тако да смо одлучили да је најлакше да испразнимо фиоке и ставимо њихову одећу у ормар.

Рики Шоф је истакао да су камере свуда у породичној кући у Орему, Јута. Он иначе и ради продавници сигурносних камера.

- Оне су монтиране на зид и фиксиране тако да се не померају - рекао је он. "Не померамо их. Ту је њихово место."

Кејли Шоф рекла је да није чула моменат када је комода пала, али је све видела на камери.

- Нисам ништа чула па сам отишла до телефона, погледала у камеру, а комода је падала равно и нигде нисам видела ниједну децу - рекла је она.

- Била сам избезумљена, па сам отрчала доле, нагло отворила врата, а они су стајали у углу и играли се лепо као да се ништа није догодило - додала је она.

Шофови су рекли да им је срце "пало" након што су видели снимак Боудија како спасава Брока.

На снимку се види како се браћа играду на комоди када се она преврће, притискајући једног од њих испод бока. Болди 

Момци су виђени како се играју у комоди када се преврнула, причвршћујући Брока испод. На снимку се види како Боуди покушава да гурне тежак намештај са обе стране, али се није померао.

Оба дечака прошла неповређена.

Шофови су тада за АБЦ Њуз рекли да нису схватили невероватан подвиг свог сина све док нису прегледали снимак надзора.

Кејли Шоф је рекла да је причврстила комода за зид након што је погледала видео. Касније је охрабривала друге родитеље да предузму исте мере предострожности.

БОНУС ВИДЕО: