Породица Јевтовић очигледно има велики дар за уметност. Наиме, наш познати глумац Иван Јевтовић, који је неко време био и певач култног бенда Деца лоших музичара, има рођеног брата Јакова Јевтовића.

Фото: В. Данилов

 

 

 

Јаков је рођен 1980. године, што значи да је пуних осам година млађи од Ивана. Појављивао се у бројним филмовима и серијама као што су Лисице, Четврти човек, Рањени орао, Грех њене мајке, Цват липе на Балкану, Бела лађа, Жигосани у рекету...

Ипак, публика га је мало боље приметила у Калканским круговима где тумачи Вука, док је у Александру од Југославије играо нашег великог математичара Милутина Миланковића.

Но, велика Јаковљева љубав је кулинарство. Пре неколико година је причао како је отворио ресторан, а своју велику страст према кухињи нам је показао у бројним кулинарским емисијама у којима је учествовао.

Фото: Јутјуб принтскрин/MONDO TV

 

 

На неки начин се може рећи да је он један од највећих гурмана међу глумцима

- Имао сам један прекид у позоришту, имао сам потребу да променим начин живота, да изађем из тог учауреног позоришног круга и онда сам скапирао да хоћу да се бавим овим, с тим што око те клопе коју сам почео да радим нисам знао практично ништа и нисам имао претходног ресторанског искуства, тако да је Yоутубе ту одиграо доста и онда кроз лично искуство и рад, видим ту тај напредак који ми се дешава - испричао је Јаков Марији Атанкасковић у емисији Вирал.

Јаков је кроз једну јако симпатичну анегдтоду објаснио зашто се он као глумац бави и другим послом.

Фото: Јутјуб принтскрин/MONDO TV

 

 

- Има једна супер анегдота, верујем да је истинита, то ми је неко рекао на снимању, Данијел Деј Луис, глумац и оскаровац, срео је Радета Шербеџију нешто недавно, а Данијел је иначе обућар, он има обућарску радњу у Фиренци, стално има те одласке из глуме, незадовољан је, напустио је премијеру "Банди Њујорка". Углавном, сретне Радета Шербеџију и пита га Данијел: "Шта радиш?", "Па, ништа, глумом се бавим" и Данијел му је рекао: "Глумом?! Па, како вас није срамота?", у смислу како је могуће да се само бавиш глумом - испричао је Јаков кроз смех.

Јаков је, по подацима који се могу видети на интернету, срећно ожењен Заром Јевтовић, са којом има ћерку Еву.

БОНУС ВИДЕО: