Млађа сестра Н. П. (16), коју је у понедељак, како се сумња, у Рипњу убио Стојан И. (38), испричала је како се страшни злочин одвио.

Према сазнањима Телеграфа, реч је о десетогодишњем детету, које је и само било у опасности од помахниталог Стојана, коме је, након што је ухапшен, одређено 48-часовно задржавање.

Девојчица је навела како је убица Н. П. покушао и њој да науди, те да је хтео да је удари, али да је побегла. Наводила је и да се за помоћ обраћала баби, за коју се касније испоставило да је рањена у крвавом пиру.

Описивала је како је видела мајку и бабу, обе умазане крвљу, те да је Хитна помоћ одвезла њих две и ујака.

Навела је и да су среле брата, који се упутио кући, те да су га дозвивали како би га спасили од евентуалног напада. Потом су, додала је, позвали и полицију.

Незванично, Стојан И. упао је у двориште док су се деца играла, те да је прво секиром убо ујака, после чега су се деца сакрила под кревет.

Комшије кажу да је Стојан и раније био насилан

О Стојану комшије немају речи хвале. Како је једна комшиница рекла нашим репортерима, осумњичени Стојан је и раније био насилан, те да је претио да ће да дигне руку на себе.

Такође додаје да је "одлазио код врачара", као и да се умивао "гробљанском водом".

"Рекао је да ће да ме вози, а видело му се по очима да је скренуо. Питао је за мог сина, ја сам рекла да нам не иде у кућу. Са том девојком се спремао да иду да пазаре. Лепа као лутка. Шта су после радили, ја не знам. Да сам остала тамо, можда би и мене убио. Био је насилан, а стално је кукао да хоће да се обеси. Били су кућни пријатељи, добро су се слагали. Не знам да ли су имали неке проблеме, не знам како се ово десило. Та деца су одрастала код мене у кући", каже комшиница за Телеграф.рс.

Она додаје и да осумњичени Стојан има жену и одраслу ћерку.

"Нудио је гробљанску воду овде по селу, ишао је код врачара. Умивао се том водом. Више пута смо му говорили да иде на лечење", каже комшиница.

Како каже, јутрос је видела црни ауто, али га није препознала.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс&