- Циљ није био да се уплаше или да се осећају као да ће умрети, већ само да им помогнем да схвате шта је важно у њиховим животима и како желе да напредују у својим животима и како желе да следе ствари на свом путу - рекао је отпуштени наставник за НБЦ њуз.

Кин је сазнао да ће његови ученици 11. и 12. разреда средње школе Др Филипс у области Орланда вежбати како да одговоре на пуцњаву у њиховом кампусу 4. априла.

То га је навело да замоли своје ученике да напишу сопствене биографске читуље као школски задатак, резонујући да ће их тај задатак натерати да размисле о својим животима док се припремају да вежбају стрељаштво, пренео је "Гардијан".

- То није начин да вас узнемирим или нешто слично - присећа се Кин да је рекао свом разреду који је бројио 35 ученика.

Фото: Н. Скендерија

 

Касније је постало очигледно да је неко био узнемирен због Киновог задатка, неки од његових ученика су му открили да су их школски званичници питали за читуље, да би на крају био отпуштен са посла.

Државни школски округ који надгледа школу Др Филипс је одбио да коментарише случај.

Портпарол округа је само рекао за НБЦ да је запослени одговоран за "неприкладан задатак о насиљу у школи" отпуштен.

Кин је за НБЦ казао да је био нов у школи да би се квалификовао за чланство у локалном синдикату наставника, тако да није имао на располагању административну методу да тражи повратак на посао.

У саопштењу школског округа је, такође, наведено да је Кин завршавао пробни рад па је и његово отпуштање могло да буде брже него неког наставника који је завршио пробни период.

Кин се нада да ће наћи други посао као професор и верује да је његов задатак био прикладан, наводи НБЦ.

- Мислим да нисам урадио ништа погрешно - рекао је Кин и истакао да није мислио да би неки 16-огодишњак, 17-огодишњак или 18-огодишњак могао да буде увређен или узнемирен ако прича о нечему о чему се већ говори.

БОНУС ВИДЕО:

ТРАМП НАПУСТИО СУДНИЦУ: Тренутак кад некадашњи председник САД одлази уз велике мере обезбеђења

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".