Осуђен је и 34-годишњак, који им је био помагач, а који је био у вези са једном од њих, преносе Независне новине.

Како се наводи, њихова мета су били стари и немоћни, са чијих картица су скидале готовину.

Једна од првих које су сведочиле на суду је 22-годишњакиња, која је трудна и која већ има двоје деце у Босни и Херцеговини, али је ни то није спасило осуђујуће пресуде од две године затвора.

Три девојке су углавном “оперисале” по Нормандији, Бретањи, југозападу Француске. Редовно су се кретале између Француске и Шпаније, а за те потребе би куповале аутомобиле, које би касније оставиле поред пута.

Биле су организоване и веома стручно су бирале жртве. Након годину дана истраге, ухапшене су у хотелу Брив ла Жилијар у департману Корез, док су се спремале да крену у Шпанију.

Фото: Профимедиа

 

Када је реч о жртвама, регистроване су само оне које су пријављене - них 127, чији је просек година 77. Процењено је да су опљачкале 153.000 евра.

Током истраге француска полиција је на основу доказа успела да уђе у њихов систем рада. Углавном су “оперисале” по супермаркетима. Када би пришле жртви која је плаћала картицом или дизала новац са банкомата, снимиле би пин код, а новац подигле након неколико минута.

Још један од начина крађе био је тај да су жртве пресретале на паркинзима супермаркета и одвлачећи им пажњу, украле би им картице.

Једина олакшавајућа околност била је што су крађе извеле без насиља.

Занимљиво је да нико од њих четворо није никада хапшен у Француској, али јесу у другим земљама. Једини осуђени мушкарац (34) је већ осуђиван за кријумчарење људи у БиХ и Хрватској, наводе Независне.

Иако је тужилаштво тражило затворску казну и до шест година, након неколико сати одлучивања судија је пресудио годину дана условно за 19-годишњакињу, док су остали добили двогодишње казне затвора.

БОНУС ВИДЕО:

НЕВЕРОВАТНА СЦЕНА У ПАРИЗУ: Две Ајфелове куле у граду светлости

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".