- Никада нећу заборавити то што су демонстранти против ковид пропусница испред моје зграде узвикивали "Менгеле, Менгеле". То су заблудели људи који су наопаких доживљаја свега - рекао је др Предраг Кон говорећи још једном о претњама с друштвених мрежа и доласку антиваксера испред стана прошле недеље:

- Мимоишао сам се с њима. Да ли бих изашао? Све зависи, ја морам да рачунам и на своје здравље, тешко да бих се уздржао да не изађем, још већа патња би то била за моју породицу. Мислим да је полиција одрадила свој посао и ја им захваљујем. Одмах идемо у неку политизацију, зашто неко није ухапшен није то питање за мене. Није ово почело од јуче, није од тог дана - рекао је др Кон на ТВ Н1.

Фото: Танјуг/ Влада републике Србије, Слободан Миљевић

 

Наводи и да се у медијима месецима говори против Кризног штаба.

- Увек је добра критика, поставља се ту питање начина и коришћења одређених термина. И зашто се дешава овај крешендо испред моје куће и куће професора Тиодоровића. Постоји једна фама – контрадикторне изјаве. Шта је контрадикторно? Да ли ви мислите да ја радим добар посао? Ја сам свој живот предао, моје здравствено стање је фрагилно, ја сам све дао што сам могао, спреман сам да се жртвујем. Добио сам обезбеђење, с тим да ми нико није јавио, него ми је породица рекла да је испред марица - рекао је др Кон.

О захтевима за своју смену, рекао је:

Фото: АТА имагес

 

- Ја не могу да сиђем с тог брода уколико ми неко не каже. Са њим тонем и ја. Ја се не удаљавам од тога. Како да изађем, на који начин да погледам у људе после?! Сви здравствени радници су понижени у оваквој ситуацији, то сам рекао јавно и то говорим на Кризном штабу. Ово је крајње озбиљна борба - рекао је он.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".