Мајка и син сахрањени су истог дана, један до другог у Голупцу, где је породица Антић некада заједно живела.

Према речима блиске комшинице породице Антић, овакву несрећу нико у граду не памти, нити се десило да се мајка и син сахране у истом дану!

- Горан је довео сина из Италије код баке и деке јер је тамо почело много људи да оболева. Хтео је да га мало склони јер у граду где они живе има много заражених. Довео је дете, провео је неколико дана са родитељима и вратио се назад због посла. Само што је он отпутовао, отац и мајка су добили симптоме, није им било добро и испоставило се да имају корону. Не знам како су се заразили. Можда су им син и унук донели заразу из Италије, а можда су се заразили заједно негде у граду. Отац му је имао блажу клиничку слику и био је све време у кући, док се његовој мајци ситуација погоршала и морала је у ковид-болницу. Стање јој је било јако лоше, јер је била хронични болесник. Борба за њен живот трајала је неколико дана. Прво је била на кисеонику, па на респиратору, али је ипак преминула 29. септембра - с неверицом прича комшиница и додаје:

- Да несрећа буде још већа, Горану је по повратку у Италију позлило. Он је већ прележао корону и као последицу вируса добио је инфаркт 20. септембра. И буквално умро у сну! Жена га је мртвог затекла у кревету. Мучена мајка Мирослава није ни сазнала да је изгубила сина, јер је тад већ била у болници. Тако су за девет дана умрли и мајка син. Горанова жена једва је скупила снаге да обавести свекра да је остао без сина, да би је он за само неколико дана позвао и рекао да је и Мира изгубила битку за живот. Трагедија какву Голубац, али и околина не памте. Пошто је Горан родом одавде, чекало се са сахраном док се његово тело допреми из Италије и среде папири. Тако су и мајка и син, сахрањени на голубачком гробљу 5. октобра, један поред другог. У исто време им је била сахрана, а свештеник им је одржао и заједничко опело. Туга Божја!

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".