У Србији ће данас бити облачно, после подне местимично са слабом кишом, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод. Јутарња температура од нуле до четири, на југу од минус два до нула, а највиша дневна од осам на северу до 14 степени на југу земље.

У Београду ће бити облачно, повремено са слабом кишом. Јутарња температура биће око четири, а највиша дневна око девет степени.

РХМЗ најавио пораст температура

-Данас понегде слаб мраз у приземлју, док се на југу Србије очекује и слаб мраз на 2 м висине, од -2 до 0 °Ц. За викенд и далје хладно са честом појавом кише, на планинама са снегом. Топлије време очекује се од понеделјка када ће и дневна температура у већини места бити у границама просека за овај период године - најавио је РХМЗ.

Упаљен метеоаларм

Због снега и ниских температура у Србији је данас на снази жути метеоаларм. Упозорење је упаљено за сва подручја наше државе, изузев Бачке, Баната, Срема и Београда.

Жути метеоаларм значи да време може бити потенцијално опасно.

-Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике - објавио је РХМЗ.

Време наредних дана

У недељу претежно облачно са повременом кишом уз незнатно већу температуру него у суботу, али и даље хладније од просека. Могући су само краткотрајни сунчани интервали. На планинама изнад 1200 мнв ће падати снег повремено. Ветар слаб северни и северозападни. Притисак мало изнад нормале. Минимална јутарња температура од 2°Ц до 4°Ц, а максимална од 8°Ц на северу до 11°Ц на југу Србије. Увече је могућа киша. Температура у 22х од 4°Ц до 8°Ц.

У понедељак променљиво облачно са повременом кишом, али и краткотрајним сунчаним интервалима. На планинама ће провејавати снег. У уторак и среду сунчани периоди и топлије. Тренд пораста температуре се наставља у другој половини идуће седмице.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".