U Srbiji će danas biti oblačno, posle podne mestimično sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Jutarnja temperatura od nule do četiri, na jugu od minus dva do nula, a najviša dnevna od osam na severu do 14 stepeni na jugu zemlje.

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura biće oko četiri, a najviša dnevna oko devet stepeni.

RHMZ najavio porast temperatura

-Danas ponegde slab mraz u prizemlju, dok se na jugu Srbije očekuje i slab mraz na 2 m visine, od -2 do 0 °C. Za vikend i dalje hladno sa čestom pojavom kiše, na planinama sa snegom. Toplije vreme očekuje se od ponedeljka kada će i dnevna temperatura u većini mesta biti u granicama proseka za ovaj period godine - najavio je RHMZ.

Upaljen meteoalarm

Zbog snega i niskih temperatura u Srbiji je danas na snazi žuti meteoalarm. Upozorenje je upaljeno za sva područja naše države, izuzev Bačke, Banata, Srema i Beograda.

Žuti meteoalarm znači da vreme može biti potencijalno opasno.

-Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objavio je RHMZ.

Vreme narednih dana

U nedelju pretežno oblačno sa povremenom kišom uz neznatno veću temperaturu nego u subotu, ali i dalje hladnije od proseka. Mogući su samo kratkotrajni sunčani intervali. Na planinama iznad 1200 mnv će padati sneg povremeno. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C do 4°C, a maksimalna od 8°C na severu do 11°C na jugu Srbije. Uveče je moguća kiša. Temperatura u 22h od 4°C do 8°C.

U ponedeljak promenljivo oblačno sa povremenom kišom, ali i kratkotrajnim sunčanim intervalima. Na planinama će provejavati sneg. U utorak i sredu sunčani periodi i toplije. Trend porasta temperature se nastavlja u drugoj polovini iduće sedmice.

(Kurir)

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".