Покојни глумац Лане Гутовић иза себе је оставио четворо деце, ћерке Милицу и Невену, као и синове Јанка и Спасоја.

Глумац је преминуо пре скоро две године, а његов син Спасоје, одржао је емотивни говор којим је његов отац испраћен на вечни починак.

- Била је част одрастати уз Ланета и учити од њега. Увек је ишао тежим путем, а сада је отишао лакшим. Говорио је о овом тренутку, хтео је да оде мирно, без помпе, уз оца Средоја, обичан дрвени крст, без цвећа, без музике. Хтео је да оде невидљиво и ми смо му ту жељу испунили, слава му и хвала.

Фото: Милутин Лабудовић

 

 

Спасоје Гутовић заједно са братом и сестром примио је на сцени Југословенског драмског позоришта "Добричин прстен“, који је постхумно додељен њиховом оцу.

Млађи Гутовић завршио је Архитектуру и ради у струци. Такође, он је припадник Горске службе спасавања Србије, а са својим колегама заслужан је за многе подвиге.

Спасоје се својевремено нашао у ситуацији да да прву помоћ жени на коју је, док је ходала тротоаром на Трошарини, налетео аутомобил у пуној брзини. Његова одважност јој је тада спасила живот.

Фото: АТА имагес

 

 

− У Горској служби смо научени да, ако нема лекара у близини, преузимамо команду и дајемо задатке. Док сам почео да вршим брзи "траума преглед“ дао сам задатак једном од посматрача да позове Хитну помоћ, другом да оде до оближње апотеке по газе, а трећем да ми помогне у скидању јакне. Ипак је децембар, не могу се преко дебеле одеће видети све повреде. Жена почиње да се гуши услед крварења које се појавило у устима и тада је окрећем у бочни "кома положај", што се касније испоставља као кључни тренутак јер би се угушила – испричао је син Милана Гутовића за "Информер", па додао:

− Пробудила се после петнаестак дана, имала је неколико операција и та саобраћајна несрећа јој је оставила трајне последице. Највеће заслуге припадају хирургу Марку Тодоровићу, који је водио њен опоравак. Њен супруг је са мном ступио у контакт, а касније и она сама, да би ми захвалили. Постали смо пријатељи и сваког 9. децембра славимо њен други рођендан – открио је млади јунак.

БОНУС ВИДЕО: