Мало падавина биће на западу и југозападу Србије у виду кише и суснежице, а на планинама са мало слабог снега. Наредних дана ће бити доста облака и релативно хладно уз поверемену кишу, посебно за викенд и почетком следеће недеље. Око 13.04 је видљива стабилизација и отопљење, али и дугорочне пројекције ЕЦМWФ-а после 17.04. дају могућност новог захлађења, пише метеоролог Марко Чубрило.

Временска прогноза по данима

У петак умерено до знатно облачно, често и тмурно, понегде уз краће сунчане инревале. Дуваће умерен, на северу, североистоку и истоку реигона повремено и појачан северозападни ветар. Преовлађиваће суво, али понгде може бити слабе кише или росуље, док преко 800мнв може провејавати слаб снег. Јутарњи минимуми од -1 до +5, а дневни максимуми од +6 до +12 што је и даље испод просека.

У ноћи ка суботи на северу региона нешто чешћа појава слабе кише. За викенд и даље претежно облачно и релативно хладно уз повремену појаву кише или пљуска, док је преко 800мнв могућ и слаб снег.

У недељу нешто чешћа појава кише на истоку региона. Не очекују се веће количине падавина. Ветар ће бити слаб до умерен северни и северозападни. Дневни максимум без битније промене. Почетком следеће недеље и даље претежно облачно уз повремену кишу.

У понедељак чешћу на истоку региона где може бити и локалних пљускова, док је у уторак кише могућа и на западу. Ветар слаб до умерен, западни и северозападни. Снежна граница угланвом на око 800-900мнв. Јутарњи минимуми од -1 до +6 степени Целзијуса и понегде још може бити слабог, најчешће приземног, мраза, док ће дневни максимуми бити у мањем порасту и око наредног уторка би се требали кретати од +7 до +16 степени Целзијуса.

После 13.04. се рачуна на јачање антициклона уз стабилизацију и даље отопљење те би око 15.04. максимуми достизали и око +20 степени Целзијуса, што су просечне вредности за средину априла. Дугорочне пројекција после 17.04. поново дају сигнал за захлађење која вероватно не би био екстремно попут овог али би температуру држало око просечних вредности за април.

 

 

До око 13.04. релативно хладно уз слабе падавине повремено, а затим бар на неко време долазе први пролећни дани.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".