Модна креаторка Верица Ракочевић је, приликом давања последњег интервјуа, указала на стање ове гране уметности у нашој земљи.


- Да могу нешто да променим у својој прошлости, свакако не бих улагала оволико новца у свој бренд. Ја сам стан од 200 квадрата, који се налазио изнад мог бутика, продала због ревије на Шпанским степеницама. Други стан сам продала због доласка Јасмин. Те глупости не бих правила више никад - истакла је Верица. - Са ове тачке гледишта то је потпуни нонсенс што после 40 година рада и уложеног новца у бренд, што би по свим правилима требало да ми се врати, ја и даље живим од првог до првог у месецу, размишљам да ли ћу имати новац да исплатим плату мојим радницима, у константном сам стресу.

- Увек размишљам да ли ћу имати паре за материјале, а мој комад одеће кошта мање од некога ко је кренуо прошле године да се бави овим послом и обукао је пет певачица народне музике. То нам говори о стању у друштву, али то није тренутно стање; деценијама је тако - додала је Ракочевићева.

- Да ли сте гледали Белмондову (прим.аут. Жан Пол, француски глумац) сахрану?! Јесте ли видели како се сахрањује национални уметник, на који начин држава одаје почаст човеку који је задужио своју нацију?! Сматрам да је моја колекција културни догађај због начина на који се приказује, шта се на њој приказује и ко је на њој јер ту никада није био вашар.

- Никада на мојим ревијама нисте могли да видите старлете или било кога ко на неки начин може да деградира оно што је уметнички догађај - закључила је креаторка

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".