Према највама, у судници број два, појавиће се полицијски службеници, припадници некадашње Службе за специјалне истражне методе (ССИМ), који ће изнети своја сазнања о делима која су обухваћена оптужницом Тужилаштва за организовани криминал (ТОК).

Хркаловићева, некадашњи државни секретар МУП Србије и Миленковић, бивши начелник ССИМ Управе криминалистичке полиције (УКП) терете се, поред осталог, да су игнорисали захтеве надлежног тужилаштва и суда о резултатима обраде мобилних телефона Вељка Беливука,који је био оптужен за убиство каратисте Властимира Милошевића (познато као "убиство на шинама") 30.јануара 2017. године у Београду.

Тужилац тврди да Миленковић није одговарао на више ургенција из суда и тужилаштва и да је наредио свом потчињеном Николи Раичковићу ( позван да данас сведочи) да на ДВД нареже материјал и преда њему, а он Хркаловићевој. Затим је Раичковић из својих рачунара, а на захтев државне секретарке избрисао све трагове о нарезивању. У оптужници се констатује да је тако било отежано доказивање против Беливука.

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

 

Миленковић је даље, према тврдњама ТОК, наложио свом потчињеном Андреји Милетићу ( он је за данас најављен као први сведок) да ДВД са Беливуковим телефоном држи у свом радном столу све до 27. марта 2018. године. Тада је Хркаловићева, према оптужници, наложила да се сав материјал достави председнику судског већа Вишег суда у Београду које је судило за убиство Милошевића.

Ипак, још један детаљ је,наводно, довео до "падања" оптужнице за "убиство на шинама" и ослобађања Вељка Беливука, Марка Миљковића и Мирка Којића Које. Реч је о снимцима из надзорних видео камера. Они су забележени на седам дискова, али су наводно два најбитнија - уништена.

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

 

Адвокат Драгослав Миша Огњановић је у разговору са имењаком Милорадовићем о томе причао у једној пицерији на Врачару, а цео сусрет је тајно сниман у оквиру истраге Радне групе МУП Србије назване - "Мангуста", која се бавила организованим криминалним групама. Милорадовић је био на мерама тајног надзора и праћења, због сумње да припада групи Луке Бојовића и Филипа Кораћа.

Фото: Н. Фифић, Профимедиа

 

У причи између Бојовићевих адвоката и кума добар део је био посвећен Хркаловићевој, што је она касније, како тврди ТОК, тражила да се избрише и уништи. Ипак, комплетан запис је сачуван, јер је један од шефова у овој служби, Ристо Вујовић (такође данас позван да сведочи),наложио свом службенику да му нареже цео разговор између Огњановића и Милорадовића.

Комплетан аудио и видео-запис касније је завршио у Сектору унутрашње контроле (СУК). Тако се и сазнало да је адвокат Огњановић поменуо Милорадовићу да се "Дијана Хркаловић састаје са Елезом", али и помиње "Веља (Беливук прим. аут.) и њена игранка, да је остало два од седам места, да је она радила на томе, а да сто адвоката то није могло", јер је од прикупљених снимака са седам камера, она уклонила "снимке са две камере".

Хркаловићева и Миленковић су на претходним рочиштима негирали сва дела која су им стављена на терет. На једном од ранијих суђења приказан је комплетан снимак сусрета и разговора између Огњановића и Милорадовића.

Где су снимци са две камере?

Наводно, два кључна снимка са видео надзора су уништена, како би Вељко Беливук и Марко Миљковић избегли одговорност за смрт каратисте Властимира Милошевића. Реч је, према подацима из оптужнице, о снимцима са видео-надзора са зграде у Прерадовићевој 55 и Улици Драгослава Срејовића 8А. Претпоставља се да је на тим снимцима могуће да се идентификује возач и(ли)сапутник из "мазде", када се долази или бежи после пуцњаве на Милошевића.

Интима државне секретарке

У оптужници ТОК, против троје некададашњих високих руководилаца МУП Србије, наводи се и разговор између Драгослава Мише Огњановића и Драгослава Милорадовића, где они коментаришу понашање Дијане Хркаловић интимне природе. Комплетан аудио и видео-запис у ком се она помиње, а то је "39 минута и 22 секунде" државна секретарка МУП је, наводно, затражила од Миленковића да обрише, што је овај и урадио. Ипак, он је сачуван и предат Сектору унутрашње контроле.

БОНУС ВИДЕО:

Дијана Хркаловић стигла у Специјални суд

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".