Како наводе из АМСС-а, повремено краткотрајна киша ствара привид сувог коловоза и добрих услова за вожњу, а тада приликом кочења или нагле промене правца брзо и лако се изгуби контрола над возилом.

Крајем дана и током ноћи са падом температуре киша ће прећи у снег и у нижим пределима, осим на северозападу Војводине и у источној Србији, па је у наредним данима потребно обратити пажњу на стање коловоза и прилагодити брзину условима на путу.

Подсетимо, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, данас ће у Србији бити облачно са кишом, на планинама са снегом, а већа количина падавина очекује се у другом делу дана у јужним и источним пределима, од 20 до 40 мм за 12 сати, понегде и више.

РХМЗ је издао упозорење у којем напомиње да ће у понедељак и уторак у планинским пределима бити снега уз формирање снежног покривача висине од 20 до 50 центиметара.

У нижим пределима снег и формирање снежног покривача очекује се у понедељак крајем дана, током ноћи ка уторку, као и у уторак током дана висине од 10 до 20 цм, осим на северозападу Војводине и у Тимочкој Крајини.

БОНУС ВИДЕО: 

РЕЛИ НА ЛЕДУ: Руски и кинески аутомобилисти учествовали на необичном такмичењу на залеђеном Амуру

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".