Полиција је реаговала на позив његовог зета, а тело је пронађено на каучу испред телевизије, пише "Дејли мејл" и додаје да је Маријан "разговарао са телом мајке док је гледао телевизију".

Оптужен је да је ископао тело из гроба и донео га кући.

Приликом посете, зет је приметио да се Маријан чудно понаша и одлучио је да позове Хитну помоћ.

- Пријаву о проналаску тела добили смо од члана породице власника стана. Полиција је изашла у Рогозину улицу у Радлину. У делу куће старијег мушкарца откривен је мумифицирани леш - рекао је портпаролка полиције.

ЗВАЛИ ГА ВАМПИР

- Према садржају ДНК, мумифицирано тело припада жени, Јадвиги Л., која је умрла у јануару 2010. године, Маријановој мајци. Гроб Јадвиге Л., где је сахрањена 16. јануара 2010. године, је празан. Вероватно је човек ископао тело мајке одмах након сахране, а затим га мумифицирао, а тело је остало у овој кући од 2010. године - речено је из канцеларије Окружног тужиоца.

Маријан живи само 300 метара од гробља где му је сахрањена мајка. Мештани кажу да о пензионеру знају врло мало, описујући га као усамљеника који избегава контакт са људима. Звали су га чак и "вампир" јер му многи нису знали име.

- Сви се познају, али о њему се ништа не зна, само да је ноћ заменио за дан. Увече би излазио, сео на бицикл и отишао негде. Мој муж је одавде, рекао је да су га се када су били деца плашили - рекла је једна комшиница, а преноси "Дејли мејл"

Све указује на то да је Маријан морао да користи неке хемикалије да мумифицира леш. Осећао се приметан мирис нафталина. Без обзира на то, тело је очигледно било у савршеном стању.

Иако је тело откривено још у фебруару, вест је објављена тек сада, након што је 76-годишњак оптужен за скрнављење леша. Тело његове мајке биће поново сахрањено.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".